Dit weekend: Herbakkersfestival met Dans Dans, Altin Gün, Radar Men From The Moon en meer

Het Herbakkersfestival duurt dit jaar niet één maar twee weekends. Tijdens het eerste weekend organiseert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in een ware clubsfeer op het intieme Canadaplein. Op zaterdag vindt er een mini psychfestival plaats onder de stretchtent. Op zondag is jazz de rode draad. 

Facebookevent weekend 1

Zaterdag 12 augustus: PSYCH
Altın Gün speelt Turkse psychedelica uit de jaren ’70. De Nederlanders gaan aan de slag met muziek van onder andere Selda, Barış Manço en Erkin Koray én geven een eigen draai aan Turkse traditionals.

Ook Radar Men From The Moon komen uit Nederland. De band mengt psych met acid house en sludgeNo Metal In This Battle uit Luxemburg opent de dag met een mix van Nigeriaanse afrobeat, post- en mathrock en een noodzakelijke dosis punk attitude

zondag 13 augustus: JAZZ
Dans Dans is het volstrekt unieke muzikale verbond tussen gitarist Bert Dockx, bassist Frederic Jacques en drummer Steven Cassiers. De muziek is instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild.

Eclectiv brengt moderne jazz. Molten Penguin, met een hoofdrol voor de vibrafoon, brengt een mix van eigen nummers en eigenzinnige interpretaties van elektronische muziek van onder andere Kraftwerk en Roni Size. The Muda Jazz Ambassadors bestaan uit een delegatie jonge jazzwolven uit de derde graad van het MUDA in Evergem. The KA! Jazzmessengers, een gelegenheidsband met leerlingen en leraars van KA! Muziekacademie, openen de dag.

En verder: Klassieke gitaar en orgelconcerten - Nova Mondo
Klassieke gitaristen Brecht Droesbeke, Bruno Van Renterghem en Niels Meire spelen op zondagnamiddag verschillende korte, akoestische sets in de Sint-Vincentiuskerk.Tussendoor gaat Eeklonaar Michael De Geest los op het orgel.

In de Boelare kan je terecht voor NOVA MONDO, de traditionele wereldmarkt met animatie, dans, muziek, workshops, streekproducten, wereldproducten, faire kledij en een hapje en een drankje.

Praktisch
Het Herbakkersfestival is helemaal gratis. Concerten starten op zaterdag om 20:00 uur en op zondag om 15:00 uur. Concerten vinden op zaterdag en zondag plaats op het Canadaplein. De wereldmarkt vind je op zondag in de Boelare.

Het volledige programma en alle praktische info vind je op www.herbakkersfestival.be. Volg Herbakkersfestival op Facebook, Instagram en Twitter. Iets te melden? Gebruik hashtag #HBF17.