Helden in het Park met Bixiga 70, Twinkle Brothers en Collieman

De 23ste editie van Helden in het Park is een feit. Op donderdagen 27 juli en 3, 10 en 17 augustus kan je in het Heldenpark in Eeklo terecht voor een reeks topconcerten van gevestigde waarden en ontdekkingen uit het weidse muzikale universum. Helden in het Park is ook dit jaar volledig gratis!

De eerste dag van Helden in het Park staat volledig in het teken van reggae. Twinkle Brothers zijn de afsluiters van die dag. Ze stonden aan de wieg van de rootsreggae en brachten in hun rijke carrière meer dan 60 albums en ontelbare singles uit. De band blijft één van de opwindendste liveacts van de eerste generatie.

Gents reggaetalent Collieman opent Helden in het Park. Na een afwezigheid van drie jaar staat de man te springen om opnieuw de podia te bestormen met een verse set en een nieuw band. Een nieuwe plaat is in de maak. 

Afsluiter van de vierde en laatste dag wordt Bixiga 70. De tien Brazilianen mengen afrofunk, malinké, Arabische dub, Braziliaanse candomblé, samba, cumbia, carimbó, Braziliaanse gezangen, Cubaanse blaxploitation en Angolese gitaarmuziek met een onbepaalde dosis goestingdoenerij, maar noemen het zelf voor 't gemak gewoon música para dançar. 

We maken de rest van het programma binnenkort bekend. Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws als eerste. Alle info over Helden in het Park vind je terug op www.hihp.be. Volg Helden in het Park zeker op Facebook, Instagram en Twitter.