Wij gebruiken cookies. accepteer

Ben Paterson (US)

Ben Paterson is afkomstig uit Philadelphia, waar hij zowel klassieke muziek als jazz studeerde. Na zijn opleiding verhuisde hij naar Chicago waar zijn talent verder kon openbloeien. Daar werkte hij samen met talloze lokale topmuzikanten en kon hij de unieke klank absorberen van Jazz en Blues, kenmerkend voor de 'Windy City'.

Vandaag, gevestigd in New York, kan Ben zijn uniek talent en stijl aan een breder publiek voorstellen, waarbij hij swingende grooves en melodieuze improvisatie combineert met een onberispelijke 'touch'.

Of het nu gaat om het spelen van weelderige ballades op de piano, blues-getinte orgeljazz op de Hammond B3, of het zingen van klassieke songs van artiesten zoals Ray Charles en Nat King Cole, Ben heeft internationale bekendheid verworven vanwege zijn uitstekende muzikaliteit en boeiende uitvoeringen, die zowel kenner als leek kan ontroeren.

Ben is regelmatig te zien als leider van eigen groepen in vooraanstaande jazzclubs in New York en op festivals over de hele wereld. Als sideman heeft hij de

voorprogramma bezorgd voor groepen zoals Steely Dan, B.B. King en Buddy Guy. Tenslotte is hij een vaste begeleider bij vele top-namen in de branche.

In 2018 won hij de eerste prijs op de "Ellis Marsalis International Jazz Piano Competition”.