Wij gebruiken cookies. accepteer

Dans Dans (BE)

Dans Dans, dat is nog steeds het volstrekt unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (tevens frontman van het veelgeprezen Flying horseman), Frederic Jacques (bassist bij de grote Mark Lanegan en zelf groots songsmid en zanger onder de naam Lyenn) en Steven Cassiers (alom bewonderd instrumentalist, o.a. bij Dez Mona en DAAU). Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferich, meeslepend, geraffineerd en wild: Dans Dans bouwt onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum en bewijst schijnbaar achteloos keer op keer waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

Stond de band tot voor kort nog bekend om haar eigenzinnige bewerkingen van andermans werk (Nick Drake, Ennio Morricone, Ornette Coleman, David Bowie, Robert Wyatt, ...), op haar vierde album - het prachtige, zinderende Sand - zijn bijna alle composities van eigen makelij. En zoals steeds zijn de composities voor deze drie rasmuzikanten slechts een startpunt om al improviserend een ongehoord spectrum aan muzikale landschappen en emoties te verkennen. Improviserend, maar met een onfeilbaar oor voor onwrikbare narratieve logica en aanstekelijke melodieën.

Sand werd geproducet door vaste waarde Koen Gisen, die tekent voor een transparent, diep en urgent geluid. Opgenomen in amper vier dagen tijd, live gespeeld (zonder overdubs) in één kleine ruimte, klinkt dit album als een reis door een vreemd land dat je nooit meer wil verlaten.