Wij gebruiken cookies. accepteer

Ian Clement (BE)

Herverbinden met consensusrealiteit. Zo beschrijft Ian Clement zijn nieuwste zoektocht. Na wat harde rockjaren als frontman van Wallace Vanborn maakt hij in zijn soloproject tijd voor tederheid. Hij creëert er ruimte waar licht en donker tot de verbeelding spreken. Met een diepe, intieme stem deelt hij zijn ziel.

In zijn debuutalbum ‘Drawing Draggers’ (Unday 2013) neemt hij het publiek mee op een stormachtig folk-rock avontuur. In het daaropvolgende ‘See Me In Synchronicity’ (Cobraside Records 2020) verhaalt hij zijn intense beleving van de realiteit. Het album werd geproducet door René Tinner die we onder meer kennen van Lou Reed’s album The Bells.

Samen met An Pierlé schreef hij de hymne, ‘Source Material’. Het nummer kwam uit ter ere van het 15 jarige bestaan van de organisatie Te Gek!? en werd een hommage aan dwalers op zoek naar evenwicht.

Als solo artiest trad hij meer dan 300 keer op in Europa waaronder twee keer op Eurosonic. Hij voorzag voorprogramma's voor Trixie Whitley, De Staat, The National, Intergalactic Lovers, Marc O’Reilly en Blaudzun en performde als gastmuzikant met namen als Blood Red Shoes, Masters Of Reality, Torre Florim, Kapitan Korsakov en vele anderen.

Voor fans van Mark Lanegan, Dan Auerbach en Edward Sharpe.

foto Ian Clement © Anton Coene