Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2024: Isaac Roux (BE)

Isaac Roux is in 2024 Artist in Residence* bij muziekclub N9. Isaac Roux is de nom de plume van Louis De Roo uit Adegem.

De singer-songwriter studeerde vier jaar aan het LIPA, de befaamde muziekacademie van Paul McCartney in Liverpool. Isaac Roux legt zijn ziel en gevoelens in zijn songs, verpakt in gitaren die op het juiste moment groots worden. Denk: Bon Iver, Ben Howard, Perfume Genius en My Morning Jacket of - dichter bij huis - Novastar. Begin 2023 won Isaac Roux De Nieuwe Lichting met de single ‘White Rose’. Hij mocht al optreden in het voorprogramma van The Haunted Youth, Mooneye, The Bony King Of Nowhere en Portland. Afgelopen zomer stond ie onder andere op het Herbakkersfestival, Dranouter en M-idzomer en in oktober verkocht hij een eerste keer de AB club uit.

In 2024 legt Isaac Roux de laatste hand aan zijn debuutalbum, dat ergens in de tweede jaarhelft moet verschijnen. Voor het zover is onderneemt hij in het voorjaar een eerste clubtour, die hem op vrijdag 15 maart 2024 naar het podium van muziekclub N9 brengt. Ook de zomer belooft heel mooi te worden…

vrijdag 15 maart 2024: Clubshow in muziekclub N9
zaterdag 13 januari 2024: De Favorieten van Isaac Roux in CC De Herbakker

* Elk jaar heeft muziekclub N9 een of meerdere Artist(s) in Residence. De Artist in Residence kan repeteren, creëren en opnemen in muziekclub N9. N9 deelt expertise en know-how en coacht de artiest waar nodig. N9 biedt podiumkansen (in eigen huis en/of elders), logistieke steun (PA-repetitie, gebruik materiaal…), administratieve en promotionele steun.

foto Isaac Roux © Lucinde Wahlen