Wij gebruiken cookies. accepteer

Simon Segers (BE)

Als muzikant bij topbands als De Beren Gieren, Black Flower, Stadt en MDCIII creëerde Simon Segers zijn unieke stijl: stevig in de time geënt, maar toch vrij. Solo gebruikt hij lang opbouwende motieven en houdt hij de spanningsboog strak gespannen. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of perfect uitgevoerde stijloefeningen, maar krachtig opbouwende soundscapes die evolueren naar bedwelmende tribale escapades.

Simon Segers werd op jonge leeftijd gestimuleerd om naar muziek te luisteren. De uitgebreide platenverzameling van zijn vader was de start en al snel leerde hij veel verschillende stijlen en klanken te appreciëren. Sinds zijn prille tienerjaren speelde hij met zijn broer Frederik in tal van projecten. Op 21-jarige leeftijd startte Simon aan het conservatorium van Gent waar hij les volgde bij klinkende namen als Teun Verbruggen en Jim Black.

Geen enkel genre is voor Segers te gek. Zo is hij de laatste jaren zeer actief in zowel rock en pop als jazz- en free richtingen, waar hij steeds zijn eigen stempel op drukt. Door zijn jarenlange engagement in genre-overschrijdende projecten ontwikkelde Segers een heel eigen stijl. Hij drumt met een bezwerende, voortstuwende kracht die zowel repetitief als gevarieerd klinkt. De lange spanningsboog primeert, met nét op tijd de juiste verrassing.

foto Simon Segers © Francis Vanhee