Wij gebruiken cookies. accepteer

Tuur Florizoone (BE)

Met zijn composities tast Tuur Florizoone graag de grenzen af van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassiek, en komt hij tot een eigen sound die hij graag ‘Belgisch’ noemt. Zijn gelaagde composities zijn een mélange van muziekstijlen en het resultaat van een zoektocht naar de eigen culturele identiteit en muzikale cultuur.

Florizoone’s muziek voor Aanrijding in Moscou (genomineerd voor de World Soundtrack Awards!) heeft bijgedragen aan zijn doorbraak, maar er waren ook talloze prachtige momenten met Eric Vloeimans, Claron McFadden en Philip Catherine, én persoonlijke projecten als Mixtuur, Tricycle en het trio Massot, Florizoone & Horbaczewski. Samen dragen ze bij tot een torenhoge reputatie.

Florizoone is van opleiding een klassiek geschoolde pianist, maar leerde zichzelf de chromatische accordeon aan. Al zijn composities, tegenstemmen, harmonieën en arrangementen schrijft hij aan de piano. Vandaar ook dat zijn muziek niet de typische accordeon-sound heeft die men van dat instrument zou verwachten. De accordeon is wel zijn geliefde concertinstrument. Hij is er bijna letterlijk mee vergroeid en houdt ervan de muziek en de diepste noten te voelen vibreren tegen zijn borstkas terwijl hij speelt.

Verwacht je aan een intimistisch concert met ogenschijnlijk eenvoudige melodieën vol diepere laagjes en een onweerstaanbare podiumprésence. Tuur stelt bovendien zijn eerste soloalbum voor!

foto Tuur Florizoone 1 © Paulien Verlackt