Wij gebruiken cookies. accepteer

wo 14.10.2020

Ansatz der Maschine

nieuw album: ‘Burial Songs’

NIEUWE NIEUWE DATUM

NIEUWE NIEUWE DATUM! Dit concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op vrijdag 27 maart en werd al eens verplaatst naar zaterdag 20 juni. Door de aanhoudende coronacrisis zochten we opnieuw een nieuwe datum. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers krijgen binnenkort een mail met meer info. 

Vier jaar na Tattooed Body Blues trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Kortrijkse indietronicamuzikant Mathijs Bertel, op een nieuwe plaat ‘Burial Songs’. Afscheid nemen en loslaten zijn de centrale thema’s op de plaat. Het artistieke uitgangspunt van Ansatz der Maschine is niet drastisch veranderd. Bertel en zijn gezellen maken nog steeds elektro-akoestische muziek, waarin alledaagse geluiden steevast in een bevreemdende context worden geplaatst. Naast laptopbeats, synths en elektrische gitaren eisen vooral harp, cello en basklarinet een prominente plaats op in het geluidsbeeld.

Ansatz der Maschine werkte voor ‘Burial Songs’ onder meer samen met componist en producer Valgeir Sigurdsson (zie Björk, CocoRosie en Bonnie ‘Prince’ Billy). Op de plaat hoor je de stemmen van vaste zangeres Sophia Ammann, maar ook van gasten Will Samson en Colin H. Van Eeckhout, de frontman van Amenra.

De kiem van Burial Songs werd gelegd in 2017, toen Ansatz der Maschine een jaar lang aan de slag mocht als artist in residence in muziekclub N9. Live experimenteert Ansatz der Maschine onverdroten verder met surround sound, visuals en belichting.

Artist in Residence 2017: ANSATZ DER MASCHINE (BE)

Vier jaar na Tattooed Body Blues trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Kortrijkse indietronicamuzikant Mathijs Bertel, ons op een nieuwe plaat. Met Burial Songs lijkt Ansatz een hoofdstuk af te sluiten. ‘Na vijf langspelers in vijftien jaar is voor mij de cirkel rond’, vertelt Be…

Lees meer

UITVERKOCHT / SOLD OUT

zittend concert

woensdag 14.10.2020
20:00 deuren
20:30 start

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo