Wij gebruiken cookies. accepteer

wo 14.10.2020

Ansatz der Maschine

nieuw album: ‘Burial Songs’

NIEUWE NIEUWE DATUM

NIEUWE NIEUWE DATUM! Dit concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op vrijdag 27 maart en werd al eens verplaatst naar zaterdag 20 juni. Door de aanhoudende coronacrisis zochten we opnieuw een nieuwe datum. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers krijgen binnenkort een mail met meer info. 

NIEUWE LOCATIE! Dit concert verhuist naar Kubiek. 

Vier jaar na Tattooed Body Blues trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Kortrijkse indietronicamuzikant Mathijs Bertel, op een nieuwe plaat ‘Burial Songs’. Afscheid nemen en loslaten zijn de centrale thema’s op de plaat. Het artistieke uitgangspunt van Ansatz der Maschine is niet drastisch veranderd. Bertel en zijn gezellen maken nog steeds elektro-akoestische muziek, waarin alledaagse geluiden steevast in een bevreemdende context worden geplaatst. Naast laptopbeats, synths en elektrische gitaren eisen vooral harp, cello en basklarinet een prominente plaats op in het geluidsbeeld.

Ansatz der Maschine werkte voor ‘Burial Songs’ onder meer samen met componist en producer Valgeir Sigurdsson (zie Björk, CocoRosie en Bonnie ‘Prince’ Billy). Op de plaat hoor je de stemmen van vaste zangeres Sophia Ammann, maar ook van gasten Will Samson en Colin H. Van Eeckhout, de frontman van Amenra.

De kiem van Burial Songs werd gelegd in 2017, toen Ansatz der Maschine een jaar lang aan de slag mocht als artist in residence in muziekclub N9. Live experimenteert Ansatz der Maschine onverdroten verder met surround sound, visuals en belichting.

#CORONAPROOF
Hou rekening met volgende coronamaatregelen:
- Blijf thuis als je je ziek voelt en contacteer een arts.
- Geef geen hand, kus of knuffel.
- Hou minstens anderhalve meter afstand van mensen die niet tot je bubbel behoren.
- Ontsmet je handen bij het toekomen en het vertrekken. Er is ontsmettende handgel voorzien aan de ingang.
- Was regelmatig je handen, zeker voor en na toiletbezoek en de pauze.
- Hoest of nies in een papieren zakdoekje of je elleboog.
- Breng zeker je mondmasker mee. Het dragen van een mondmasker is verplicht van zodra je het domein betreedt. Je mag het mondmasker enkel afnemen om te consumeren.

- Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
- Je kan tickets kopen voor jezelf en je bubbel.
- Tickets zijn enkel online te koop.
- Bij aankoop van tickets zal je telkens de naam en het telefoonnummer van de ticketkoper moeten opgeven.* Hou deze gegevens dus bij de hand wanneer je tickets bestelt. Bij aankomst zullen deze gegevens gecontroleerd worden.
- Bubbels worden gevormd op basis van de ticketbestellingen. Bestelde je apart tickets, maar wil je toch samenzitten? Laat ten laatste een dag voor het concert iets weten via tickets@n9.be. Het is niet meer mogelijk om je bubbel aan te passen op de dag van het concert.
- Kom op tijd en samen met de rest van je bubbel, zodat we de toegang vlot kunnen organiseren. De deuren openen om 19:30. Het concert start om 20:30.
- Na controle van je tickets zal jou en je bubbel een zitplaats toegewezen worden. Volg te allen tijde de instructies van de stewards op en volg de pijlen die de looprichting aanwijzen.
- Het is verplicht te blijven zitten tijdens het concert. Je mag je stoel enkel verlaten voor een bezoek aan het sanitair.
- Dranken worden bediend aan je zitplaats. 
Je kan drankjes bestellen en betalen via Wat Drink je? op je smartphone.

* In het kader van de coronapandemie zijn we verplicht zowel bij voorstellingen als bij workshops aanwezigheidsregisters bij te houden. Deze bevatten tenminste naam en telefoonnummer van elke tickethouder of deelnemer. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden om voor te leggen aan de tracing instanties, indien zij daar om vragen. De gegevens zullen na dertig dagen bewaring vernietigd worden.

Artist in Residence 2017: ANSATZ DER MASCHINE (BE)

Vier jaar na Tattooed Body Blues trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Kortrijkse indietronicamuzikant Mathijs Bertel, ons op een nieuwe plaat. Met Burial Songs lijkt Ansatz een hoofdstuk af te sluiten. ‘Na vijf langspelers in vijftien jaar is voor mij de cirkel rond’, vertelt Be…

Lees meer

VVK: €15
ADK: €18
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

woensdag 14.10.2020
19:30 deuren
20:30 Ansatz der Maschine

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo