Wij gebruiken cookies. accepteer

za 04.02.2023
Week van de Belgische muziek

Week van de Belgische muziek

De schoonste week van ’t jaar is er weer! Tijdens de Week van de Belgische muziek, van maandag 22 t.e.m. zondag 28 januari 2024, staat liefde voor muziek van hier opnieuw centraal in héél het land.

Op radio en tv, van platenlabels, concertzalen en managementbureaus tot scholen, bibliotheken, culturele centra en zelfs bakkerijen en slagerijen – tijdens de Week van de Belgische muziek vind je muziek van eigen bodem overal.

Week van de Belgische muziek

Ansatz der Maschine

nieuw album ‘Tunguska’

afscheidsconcert

In 1908 vond bij de Siberische rivier ‘Tunguska’ een enorme explosie plaats. In een omtrek van 40 km werden alle bomen doormidden geknakt en de schok met een kracht van 15 atoombommen was voelbaar tot 200 km ver... Alleen, er werd nooit een inslagkrater gevonden. Door de weinige ooggetuigen blijft het dan ook een mysterie wat de oorzaak van deze ontploffing was… Het inspireerde Ansatz der Maschine om, met deze explosie als metafoor, een nieuw album te maken over hoe een gebeurtenis tegelijk een gigantische en ook slechts een erg relatieve impact kan hebben.

Live kneden bezieler Mathijs Bertel en zijn zevenkoppige band het album tot een poëtisch en filmisch concert waarin folktronica, neoklassiek en knisperende elektronica verweven worden tot een warme en bevreemdende wereld. De klank schiet in surround door de ruimte, want ook achter het publiek staan luidsprekers. De live visuals nemen de toeschouwer tenslotte mee op een beklijvende en warme, melancholische trip.

'Tunguska' wordt het allerlaatste album van Ansatz der Maschine. Na de release en de bijhorende tour houdt de band er definitief mee op

Ansatz der Maschine is:
Seraphine Stragier: Cello / Harp
Sophia Ammann: Vocals
Jan Dhaene: Drums / Piano
Gianni Marzo: Gitaar
Wouter Mattelin: Lapsteel / zingende zaag
Sander Lambrecht: Bas / Elektronica
Rozanne Descheemaeker: Hoorn
Mathijs Bertel: Viool, Rhodes, Elektronica, Vocals, Visuals

Dit concert valt in de Week van de Belgische muziek. Van 30 januari tot en met 5 februari zetten we muziek van hier volop in de schijnwerpers. Want de Belgische muziekscene is er één om trots op te zijn!

We gooien de deuren van de zaal al om 19:00 open. Je kan op dat moment een blik achter de schermen werpen en het einde van de soundcheck van Ansatz der Maschine bijwonen. Mathijs Bertel en klankopperhoofd en rots in de branding Jimmy Van Rietvelde zullen een woordje uitleg geven over de productie, sound en de setup van de surround-set en doen de ontstaansgeschiedenis van het ambitieuze project uit de doeken. Het hele concept is namelijk ontwikkeld in 2017, toen Ansatz der Maschine Artist in Residence was in muziekclub N9.

De toegang tot deze inleiding is gratis voor wie in het bezit is van een concertticket.

foto Ansatz der Maschine © Ward Dhoore

Artist in Residence 2017: ANSATZ DER MASCHINE (BE)

Ansatz der Maschine - Albumrelease concert "Tunguska" In 1908 vond bij de Siberische rivier "Tunguska" een enorme explosie plaats.  In een omtrek van 40  km werden alle bomen doormidden geknakt en de schok met een kracht van 15 atoombommen was voelbaar tot 200 km ver.... Alleen, er werd nooi…

Lees meer

VVK: €15
ADK: €18
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 04.02.2023
19:00 deuren
19:15 inleiding (Week van de Belgische Muziek)
20:30 start concertKubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo