Wij gebruiken cookies. accepteer

za 04.12.2021
Jazz Lab

Jazz Lab

Dit concert maakt deel uit van Jazz Lab.

JazzLab

CST+ zitplaatsen

CST+ zitplaatsen

Dit zijn de coronamaatregelen vanaf maandag 29 november 2021. Ze gelden al zeker tot het eind van het jaar.

Respecteer de basisregels
- Blijf thuis als je je ziek voelt of als je in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonde. Contacteer in dat geval een arts.
- Beperk je sociale contacten.
- Respecteer waar mogelijk de social distance van 1,5 meter.
- Was en ontsmet regelmatig je handen.
- Hoest of nies in een papieren zakdoekje of je elleboog.

Zitplaatsen
- Alle evenementen gaan zittend door. 
- Zitplaatsen zijn vrij. Je kan dus zelf kiezen waar je zit.
- Het is verplicht zo veel mogelijk te blijven zitten. Je mag je stoel enkel verlaten voor een bezoek aan het sanitair of om een drankje te bestellen aan de bar.

Algemene mondmaskerplicht vanaf 10 jaar
- Draag te allen tijde een mondmasker.
- Je mag je mondmasker enkel occasioneel en kortstondig afzetten om te eten of te drinken.
- Het mondmasker mag ook afgezet worden wanneer de aard van de activiteit dat vereist. Concreet is dit enkel het geval bij de cursussen samenzang en mondharmonica.

Covid Safe Ticket +
- Het Covid Safe Ticket is verplicht bij alle evenementen (concerten en cursussen).

- Het Covid Safe Ticket is een unieke QR-code. Met deze QR-code bewijs je dat je:

  • volledig gevaccineerd bent tegen het Covid-19-virus
    of
  • recent een negatieve test hebt afgelegd
    of
  • recent hersteld bent van Covid-19

- Je kan deze QR-code downloaden en tonen via de Covid Safe App. Je kan ze ook downloaden via www.mijngezondheid.be, www.mijnburgerprofiel.be of www.myhealthviewer.be. Daarnaast kan je de QR-code telefonisch aanvragen en per post toegestuurd krijgen. Bel daarvoor naar 078/78.78.50 (Vlaanderen) of 02/214.19.19 (Brussel).

- Je moet deze QR-code en een identiteitsbewijs tonen aan de ingang voor aanvang van de activiteit.
- Het Covid Safe Ticket wordt vanaf nu altijd gecombineerd met een mondmasker. Na het scannen van de QR-code blijft het dragen van een mondmasker verplicht.

 

BACKBACK + DON KAPOT

Een spannende double bill met krachtige grooves

Backback is een flamboyant Gents trio dat de zone tussen jazz, rock en potige grooves verkent. De stevige riffs van Filip Wauters en de ronkende sax van Marc De Maeseneer gaan naadloos samen met het even genuanceerde als tomeloze spel van meesterdrummer Giovanni Barcella.

Nu brengt Backback een ode aan de indrukwekkende muzikale carrière van Duke Ellington. Deze vernieuwer sloeg een brug tussen de blues en de avant-garde. Hij maakte dansmuziek voor de "Cotton club", suites en langere composities die meer aanleunen bij hedendaagse klassieke muziek, talloze opnames voor kleinere bezettingen en solo piano werk. Backback gaat aan de slag met een selectie uit zijn minder bekend werk, waarbij de bigbandarrangementen plaats ruimen voor de essentie.

Don Kapot, dat is groove, groove en nog eens groove. Van de fysieke, opzwepende soort. Drummer Jakob Warmenbol en bassist Giotis Damianidis speelden onder andere bij Oghene Kologbo & World Squad, een Afrobeat-sensatie uit Brussel. Samen met baritonsaxofonist Viktor Perdieus bouwen ze verder op het werk van Tony Allen, Fela Kuti en Kologbo. Hun composities starten van improvisaties en combineren de energie en vrijheid van de vrije jazz met de totale trance van de beste dansmuziek.

Ook live is Don Kapot niet minder dan een groovemachine. Het trio brengt opzwepende concerten met aanstekelijke humor. De band stelt tijdens dit concert het debuutalbum ‘Hooligan’ (W.E.R.F. Records) voor.

foto Backback © Benoît Van Maele
foto Don Kapot © Don Kapot

Backback (BE)

Backback is een flamboyant Gents trio dat de zone tussen jazz, rock en potige grooves verkent. De stevige riffs van Filip Wauters en de ronkende sax van Marc De Maeseneer gaan naadloos samen met het even genuanceerde als tomeloze spel van meesterdrummer Giovanni Barcella. Nu brengt Backback …

Lees meer

Don Kapot (BE)

Don Kapot, dat is groove, groove en nog eens groove. Van de fysieke, opzwepende soort. Drummer Jakob Warmenbol en bassist Giotis Damianidis speelden o.m. bij Oghene Kologbo & World Squad, een Afrobeat-sensatie uit Brussel. Samen met baritonsaxofonist Viktor Perdieus bouwen ze verder op het werk …

Lees meer

VVK: €13
ADK: €16
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 04.12.2021
20:00 deuren
20:30 Backback
22:00 Don Kapot


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo