Wij gebruiken cookies. accepteer

Hosts Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) nodigen muzikale Meetjeslanders uit voor een geanimeerde praatavond over de muziekgeschiedenis van Eeklo en het Meetjesland.

De hoogste tijd om de rijkdom van die muzikale geschiedenis in kaart te brengen! Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land.

In 2019 begonnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk. Belpop is alomtegenwoordig. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

Om het cultuurseizoen in Eeklo op gang te trappen slaan CC De Herbakker en muziekclub N9 de handen in elkaar voor een artist talk in het cultuurcentrum. Het wordt een live talkshow met praatgasten die een belangrijke rol speelden in de Meetjeslandse muziekgeschiedenis. Jan host de gesprekken, Jimmy brengt zijn draaitafel mee en zorgt voor muziek. De gasten dekken verschillende genres, van de jaren ’60 tot nu. Zo wordt het een heuse reünie van meerdere generaties muzikanten en liefhebbers van de lokale scène.

Dit is een samenwerking tussen CC De Herbakker en muziekclub N9, en vindt plaats in CC De Herbaker.

foto Belpop Bonanza © Jef_Boes

BASISPRIJS: € 15
De ticketverkoop verloopt via CC De Herbakker en start op dinsdag 8 september om 19:00.

woensdag 16.09.2020
20:00 deuren
20:30 start

CC De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo