Wij gebruiken cookies. accepteer

za 25.11.2017
Exclusief

Exclusief

Dit is het enige Belgische concert tijdens deze tour.

Dit is het enige concert van deze formatie op Belgische bodem.

DIEUF-DIEUL DE THIÈS (SN)

Vintage electric sounds from Senegal

Twee jaar, zo lang duurde de blitzcarrière van Dieuf-Dieul de Thiès. De band ontstond in 1980 in Senegal, en hield er in 1982 alweer mee op. In die periode namen de muzikanten 15 nummers op. Het duurde echter tot 2013 voor die muziek de buitenwereld bereikte, toen het kleine Griekse label Teranga Beat een eerste plaat releaste. Een tweede deel volgde in 2015.

De muziek van Dieuf-Dieul de Thiès klinkt nu nog steeds futuristisch. De band mengt traditionele Senegalese ritmes met lekkere fuzzgitaren, strakke blazers en hallucinerende percussie. Het resultaat is vroege mbalax: een explosieve mix van psychedelica, Afro-Mandinka en afrojazz. Dit jaar komt de band voor de allereerste keer naar Europa.

Plaatjes voor en na door dj Planet Ilunga, het Brusselse label dat gespecialiseerd is in Congolese muziek uit de jaren vijftig en zestig.

Senegal band Dieuf-Dieul de Thiès had a blitz career of only two years from 1980 'till 1982. The 15 songs they recorded back then, only reached the outside world in 2013 with a release at the small Greek label Teranga Beat. In 2015 a second part was released. The band mixes traditonal Senegal rhythms with fuzz guitars, winds and hallucinating drums. The result is mbalax; psychedelica, Afro-Mandika and afrojazz.

Dieuf-Dieul de Thiès (SN)

Samen met bandleader en gitarist Pape Seck (ex-Guelewar) spelen de zangers Assane Camara, en Bassirou Sarr traditionele ritmes uit geheel Senegal, met lekkere fuzzgitaren, strakke blazers en hallucinerende percussie. Het is de explosieve mix van een psychedelisch sound gemixt met de muzikale tra…

Lees meer

VVK: €12
ADK: €15

staand concert

zaterdag 25.11.2017
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo