Wij gebruiken cookies. accepteer

do 14.08.2014
Helden in het Park

Helden in het Park

Helden in het Park is een gratis wereldmuziekfestival, georganiseerd door muziekclub N9. Op vier donderdagavonden treden telkens twee groepen op in het sfeervolle Heldenpark in Eeklo.

helden in het park

Helden in het Park - Dag 3

Tomi Y Su Timbalight (CU/BE) / Septeto Nabori (CU)

19u: Gratis initiatie Cubaanse salsa door Rob Willems

20u: TOMI Y SU TIMBALIGHT (CU/BE)
Brengt de wereld aan het dansen

Tomàs Sotolongo Fuentes - Tomi voor de vrienden- werd geboren in het hart van Cuba en is al van kinds af aan gebeten door de Cubaanse muziek, die hij door zijn ouders leerde kennen. In 2002 belandde hij, na een tour met de band Aché Havana, in België. In 2010 besloot hij zijn eigen band op te richten. Daarvoor verzamelde hij het kruim van de hier wonende Cubaanse muzikanten rond zich. Ze noemen zich Tomi y su Timbalight en staan in totaal met tien op het podium. De band heeft kaas gegeten van de swingende traditionele Cubaanse muziek zoals de salsa, son montuno en de cha cha cha maar is ook niet vies van timba, met meer hedendaagse grooves en ritmes. De muzikanten staan niet stil op het podium en krijgen hun publiek makkelijk aan het dansen. En dat treft, want op deze derde avond van Helden in het Park leggen we de dansvloer klaar.

21u30: SEPTETO NABORI (CU)
De ambassadeurs van de son

Septeto Nabori is afkomstig uit Santiago de Cuba. Ze staan bekend als dé ambassadeurs van de son. Son is dan weer de moeder van alle Cubaanse muziekstijlen. De band werd opgericht in 1993 door studenten van de Universidad de Oriente. De bandnaam verwijst naar de oorspronkelijke bewoners van het Caribisch gebied, de Nabori’s. En laat je niet misleiden, ze zijn wel degelijk met acht. Naast son hoor je elementen van changüí, guaracha en guajira in de muziek van de gerenommeerde band, die al meer dan twintig jaar op de planken staat. De muzikanten slagen er wonderwel in de oorspronkelijke Cubaanse muziek levendig én populair te houden. Met de mooie samenzang en markante stem van frontman Antonio Rodriguez Nuñez slaagt Septeto Nabori er steevast in om elk concert om te toveren tot een waar Cubaans dansfeest.

In samenwerking met ERA Vastgoed

19h: Free workshop Cuban Salsa by Rob Willems

20h: TOMI Y SU TIMBALIGHT (CU/BE)
Makes the world dance

Tomi Y Su Timbalight is a music group with a lot of musicians, but that’s not very unusual for a salsa group. Ten musicians are on stage during a performance. The Cuban frontman Tomàs Sotolongo Fuentes (Tomi) arrived in Belgium and gathered talented Cuban artists around him who lived in the area. Salsa lovers can let of some steam on live-salsa on the third evening of Helden in het Park. The dance floor is ready!

21h30: SEPTETO NABORI (CU)
Mother of Cuban music

Septeto Nabori are from Santiago de Cuba. They‘re known as the ambassadors of the son. According to winged words, son is good for distraction of the soul and those who cannot appreciate this, haven’t lived. Anyway, son is the mother of all Cuban music styles. Septeto Nabori manage to change every concert in a real Cuban dance party.

In samenwerking met ERA Vastgoed

Tomi Y Su Timbalight (CU/BE)

Tomàs Sotolongo Fuentes - Tomi voor de vrienden- werd geboren in het hart van Cuba en is al van kinds af aan gebeten door de Cubaanse muziek, die hij door zijn ouders leerde kennen. In 2002 belandde hij, na een tour met de band Aché Havana, in België. In 2010 besloot hij zijn eigen band op te ri…

Lees meer

Septeto Nabori (CU)

Septeto Nabori is afkomstig uit Santiago de Cuba. Ze staan bekend als dé ambassadeurs van de son. Son is dan weer de moeder van alle Cubaanse muziekstijlen. De band werd opgericht in 1993 door studenten van de Universidad de Oriente. De bandnaam verwijst naar de oorspronkelijke bewoners van het …

Lees meer

Gratis

donderdag 14.08.2014
deuren 20:00
start 19:00

Heldenpark
Oostveldstraat 91
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo