Wij gebruiken cookies. accepteer

Drumster/percussioniste Karen Willems speelde jarenlang vooral in dienst van anderen en was daarbij actief in de meest uiteenlopende genres. Je zag haar misschien aan het werk met Yuko, Zita Swoon Group, Jan Swerts of talloze andere projecten. Met Inwolves verkende ze al een eigen wereld, maar recent ging ze nog sterker op zoek naar de essentie van haar praktijk via een langlopend project dat ze ‘Terre Sol’ doopte.

Met ‘Terre Sol’ gaat Karen Willems op zoek naar zichzelf en naar haar persoonlijke beweegredenen om muziek te maken maken. Maar tegelijkertijd gaat ze ook op zoek naar verbinding met anderen. In 2020 bracht Willems vier tapes uit waarop ze die spreidstand verkende. Met de dubbelaar 'Grichte' (mei 2022, WERF Records) bouwt ze daarop verder.

De avond start - net als het nieuwe album - met Karen Willems solo. In het tweede deel laat ze zich bijstaan door saxofonisten Vincent Brijs, Marc De Maeseneer en John Snauwaert. Het kwartet laat een breed en avontuurlijk geluid horen en verkent het terrein tussen knoestige jazz en potige rock.

Karen Willems drums, percussie, zang
John Snauwaert tenor- en sopraansax
Marc De Maeseneer baritonsax
Vincent Brijs baritonsax

Dit concert is een samenwerking tussen muziekclub N9, CC De Herbakker en JazzLab en vindt plaats in Pop-uptheater CC De Herbakker.

foto Karen Willems Terre Sol Four © Dominiek Claeys

Artist in Residence 2016: Karen Willems

In 2016 is Karen Willems Artist in Residence bij muziekclub N9. Karen Willems -aka Kicking K- is een van de meest intrigerende muzikantes uit het Meetjesland, en bij uitbreiding het Westelijke halfrond. Ze demonstreerde haar drumkunsten al bij onder andere Mauro, Dirk Serries, Yuko, Zita Swoon e…

Lees meer

Basisprijs: €14

Tickets worden verkocht door CC De Herbakker

zittend concert

zaterdag 26.11.2022
20:30 start


Pop-uptheater CC De Herbakker
Nijverheidskaai 7
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo