Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 18.11.2018

Kunstendag voor Kinderen 2018

vele activiteiten voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar

Zes Eeklose organisaties slaan de handen in elkaar om de kinderen een onvergetelijke, kunstige dag te bezorgen. Voor het eerst vinden alle activiteiten plaats op één locatie. Ga op zoek in de bibliotheek naar vertellers, luister naar muzikanten op geheime plekjes, ontdek met al je zintuigen, smul van een pannenkoek en nog veel meer!

BEKIJK DE FLYER MET HET VOLLEDIGE PROGRAMMA 

Pimpanel: Pimp je oude spulletjes - workshop (8 - 12 jaar)
Tijdens deze workshop help je op een creatieve manier mee aan een wereld met minder afval. Afgedankte spullen krijgen een nieuw leven door ze te pimpen. Een eigen voorwerp meebrengen mag, maar is niet verplicht.

Zonzo Compagnie: Liedjes met wortels II - voorstelling (5 - 12 jaar)
Een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert. Zonzo Compagnie betovert het publiek met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit, ondersteund door animaties.

Knutselkunst - workshop (5 - 12 jaar)
Jeugdschrijver en illustrator Kristof Devos verraste ons 2 jaar geleden met een fantastische knutselactiviteit. Dit jaar nodigen wij hem opnieuw uit om samen met de kinderen te bouwen aan een knutselkunstwerk. Kinderen (en hun ouders) knutselen zo lang en zo kort ze zelf willen.

Upcycling – workshop (9 - 12 jaar)
Vzw Mooss zet zich elke dag in om kinderen en jongeren warm te maken voor kunst. Tijdens deze workshop red je oude fietsbanden uit de vuilnisbak en maak je er samen iets nieuws van. Dat is upcycling!

Vrije Geluiden - muziek (alle leeftijden)
Thomas Betsens tovert de gekste geluiden uit zijn apparatuur en laat jong en oud op ontdekking gaan in een nieuw muzikaal universum. Wie weet mag je zelf ook muziek maken. Wedden dat je het resultaat nog nooit hebt gehoord?

Kamishibai - vertelling (alle leeftijden)
Mooie verhalen, verteld volgens de oude Japanse traditie met een Kamishibai-theatertje. Een plezier voor jong en oud.

Uitblinkers - film (alle leeftijden)
Uitblinkers, het nieuwe filmproject van De Verstelling, is een reportagereeks door kinderen uit de 5de en 6de klas over maatschappelijke en ecologische onderwerpen. Filmen, interviewen, animatie … ze deden alles zelf!

Elke bezoeker krijgt een gratis pannenkoek! Drankjes en pannenkoeken zijn verder doorlopend te verkrijgen.

Een ticket kost 6 euro (UiTPAS met kansentarief 1,5 euro)

Ben je 5 jaar of ouder? Dan moet je een ticket kopen. Dit geldt ook voor begeleidende volwassenen. Wil je deelnemen aan Pimpanel, Liedjes met wortels of Upcycling? Dan moet je niet alleen een ticket kopen maar ook inschrijven. Je kan dit meteen doen tijdens het bestelproces.

Tickets te koop vanaf 1 oktober

zondag 18.11.2018
Speel-o-theek Speelbazaar vanaf 10.30 uur

Bibliotheek Eeklo open om 13.30 uur, de activiteiten starten er om 14 uur.

Bibliotheek Eeklo
Molenstraat 36
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo