Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 17.11.2019

Kunstendag voor Kinderen 2019

Een kunstige namiddag voor kinderen tot 12 jaar

Vijf Eeklose organisaties slaan de handen in elkaar om de kinderen een onvergetelijke kunstige namiddag te bezorgen. Verwacht je aan muzikale voorstellingen, zotte workshops, toffe randanimatie en uiteraard heerlijke pannenkoeken! Alle activiteiten vinden deze editie plaats in het cultuurcentrum De Herbakker.

Workshop Didgeridoo (13.30-14.30 uur en 15.30-16.30 uur)
De uit Australië afkomstige Didgeridoo is waarschijnlijk het oudste blaasinstrument ter wereld. Op een speelse manier leert Alain De La Rivière kinderen de blaastechniek in een workshop van een uurtje.

Geen leeftijdsgrens - max. 15 deelnemers per sessie - theaterzaal

Trashbeatz (14.30-15 uur, 15-15.30 uur en 16.30-17 uur)
Wist je dat er muziek zit in afval? Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke muziekinstrumenten en haalt er aanstekelijke deuntjes uit. Lekker ecologisch! Deze gemaskerde wezens toveren de gekste dingen uit hun vuilbak. Het publiek wordt ten volle in het spektakel betrokken. Van een levend drumstel tot een swingende xylofoon, alles kan!

Geen leeftijdsgrens - theaterzaal

Workshop "Pop-up Strip" (doorlopend)
In deze workshop tekenen en knutselen de kinderen een zelfgemaakt mini-stripverhaaltje in '3D', onder begeleiding van Vero Beauprez. Er wordt inspiratie gehaald uit het werk van Meetjeslandse Meesters: stukjes landschap, personages, gebruiksvoorwerpen krijgen een nieuwe context door ze in een stripverhaaltje te plaatsen.

Vanaf 6 jaar - polyvalente zaal

Workshop "Een zotte droom" (doorlopend)
Zin om je even te laten onderdompelen in een kunstenbad? Kom dan naar de workshop ‘Zotte droom’ van de Kunstacademie. Bezoek hun mobiel atelier waar je je hoofdkussen kan ontwerpen en bedrukken. Of hoe je je dromen zelf kan bedenken…

Van 6 tot 12 jaar - polyvalente zaal

Speelbazaar (doorlopend)
De speel-o-theek Speelbazaar zorgt voor een leuke speelhoek waar kinderen naar hartenlust verschillend speelgoed kunnen uitproberen.

Polyvalente zaal

-12 jaar: € 6
UiTPAS met kansentarief: €1,5
Begeleiders GRATIS

zondag 17.11.2019
deuren 13:00
start 13:30

CC De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo