Wij gebruiken cookies. accepteer

za 17.05.2008

Spitbox ft. dj Grazzhoppa (ZA/BE)

uniek project met mc's uit Zuid-Afrika en Gentse dj's

Jongeren uit de townships in contact brengen met de hiphop-cultuur, dat is de opzet van Building Blocks, een vzw uit Kaapstad. Met haar jongste project ‘Spitbox’ bracht de organisatie een samenwerking tussen Europese en Zuid-Afrikaanse muzikanten tot stand. De aftrap van het project vindt plaats in België waar dj’s Grazzhoppa en Mixmonster Menno dit experiment maar al te graag aangaan. MC Hyphlife en de crew van Illiterate Skill, allen afkomstig uit Kaapstad, zullen rappen op hun Gentse beats. N9 krijgt de eer om gastheer te zijn van de allereerste showcase van dit unieke project.

Met zijn internationale faam heeft dj Grazzhoppa niet veel introductie meer nodig. Eind jaren ’80 startte hij samen met TLP de formatie Rhyme Cut Core. Vervolgens won het Europese D.M.C. kampioenschap in ‘91 en eindigde hij derde op het I.T.F World DJ Championships zeven jaar later. In 2003 richtte hij DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband op, een formatie waarbij tot 12 dj’s samenwerken om live muziek te creëren. Eén van deze draaitafelkunstenaars is Mixmonster Menno, met wie Grazzhoppa wekelijks te horen is tijdens Djamsessions op studentenradio Urgent. Het duo is ondertussen volledig op elkaar ingedraaid en levert de mc’s de perfecte sound om te freestylen.

Spek voor de bek van Jimmy Flexx, Tommy Jinx en Macho ‘The Fire Breather’, de drie leden van Illiterate Skill. In Zuid-Afrika is dit trio momenteel erg hot door hun single ‘lets do this’ en de heren zijn vast van plan om ook de rest van de wereld te veroveren, te beginnen bij Europa. Op het podium krijgen ze het gezelschap van Hyphlife (help yo people heal life), die al tien jaar actief is in de internationale hip hop scene. Hij is medeoprichter van het mc-collectief Archetypes en stond zo al op het podium met Jeru da Damaja, Black Thought en Talib Kweli. Momenteel verblijft hij in Gent waar hij een album opneemt samen met Grazzhoppa, Mixmonster Menno en Versatile van ‘Flowlife Bumz’. Mis deze start van Spitbox niet!

zaterdag 17.05.2008
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo