Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 10.05.2019
Landrovers

Landrovers

LANDROVERS is het grensverleggende muzikaal uitwisselingsproject, opgezet door twee ervaren muziekhuizen aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens; De Spot (Middelburg) en muziekclub N9 (Eeklo).

Muziekclub N9 en De Spot slaan twee jaar lang de handen in elkaar om samen en grensoverschrijdend acht concertavonden op poten te zetten. Zowel Nederlandse als Belgische bands, jong bloed en gevestigd muzikaal talent worden tijdelijk weggeroofd uit hun land van oorsprong, om er vervolgens over de landsgrens voor de leeuwen te worden gegooid!

“Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.”

The Bony King of Nowhere + Man From The South

LANDROVERS @ De Spot Middelburg

Achter de artiestennaam The Bony King Of Nowhere gaat de Vlaamse singer-songwriter Bram Vanparys schuil, al tien jaar leverancier van verzorgde folkrock met melancholieke inslag.

In 2015 bracht hij een voor zijn doen opmerkelijk zonnig klinkend album uit, ‘Wild Flowers’, dat dan ook was opgenomen in Los Angeles. Zijn nieuwe plaat ‘Silent Days’ (2018) is zo ongeveer het tegenovergestelde daarvan, maar minstens even mooi. Vanparys schreef de nummers (over zijn relatiebreuk) alleen in een caravan in de koude Ardennen en voegde er in de studio een fraaie The War On Drugs-achtige sound aan toe!

Support door Man From The South. Het derde album van Man From The South (a.k.a. Paul van Hulten, ja die van Woody & Paul en bassist van S.T. Cordell) heet 'The disappearance of man from the south' en toont opnieuw de intense klasse van deze Eindhovense zanger. Hij speelt zijn nieuwe werk in intieme bezetting met extra gitarist en bassist. Verwacht zeker geen stijlbreuk, maar wel een pak prachtige liedjes met als basis vreemde romantische sfeertjes die in elkaar overgaan als een film van David Lynch. Mooi, intens en uniek. Een no-brainer voor fans van Townes van Zandt, Neil Young, Jason Isbell en Bonnie ‘Prince’ Billy!

Op avontuur! Voor dit concert wordt een bus ingelegd van Eeklo naar Middelburg en terug. Een retourticket kost €5. Wil je graag mee? Er zijn nog enkele combitickets beschikbaar via de ticketlink. De bus vertrekt om 19:00 stipt aan N9 villa. We verzamelen om 18:45. De bus keert ongeveer een half uur na afloop van het concert (ten laatste om middernacht) terug naar Eeklo.

Dit concert maakt deel uit van LANDROVERS. LANDROVERS is het grensverleggende muzikaal uitwisselingsproject, opgezet door twee ervaren muziekhuizen aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens; De Spot (Middelburg) en muziekclub N9 (Eeklo).

foto © Annelies Van Dinter

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

The Bony King Of Nowhere (BE)

We kunnen The Bony King Of Nowhere gerust een gevestigde waarde van de Belgische muziekscene noemen. Het alter ego van Bram Vanparys bracht namelijk al drie platen uit met muziek die refereert aan Bob Dylan en Neil Young. En hij stond over het hele land -en ver daarbuiten, tot in Amerika toe- op…

Lees meer

Man From The South (NL)

Het derde album van Man From The South (Paul van Hulten, ja die van Woody & Paul en bassist van S.T. Cordell) toont opnieuw de intense klasse van deze Eindhovense zanger. Verwacht zeker geen stijlbreuk, maar wel een pak prachtige liedjes met de gitaar als basis en vreemde romantische sfeertjes d…

Lees meer

VVK: €11
ADK: €12,5
Bus Eeklo - Middelburg - Eeklo: €5

staand concert

vrijdag 10.05.2019
19:00 vertrek bus
20:00 deuren
20:30 start concerten

De Spot
Beddewijkstraat 15
4331 Middelburg
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo