Wij gebruiken cookies. accepteer

do 03.04.2008

The Hong Kong Dong (BE) / Jessie Evans & Toby Dammit (US)

Freak power!

Wie nog nooit van The Hong Kong Dong heeft gehoord, vertoefde de voorbije maanden vermoedelijk ergens in outer space. Ze wonnen de Lawijtstrijd, haalden een 2e plaats op het Oost-Vlaams Rockconcours en gaven fel gesmaakte optredens op Radio Soulwax-mas en in De Laatste Show. Sindsdien werpt deze Gentse band rond Boris en Sarah Zeebroek zich op als de nieuwste Belgisch rocksensatie. Met de komst van drummer Jimmy Wouters (Hickey Underworld) en Geoffrey Burton (gitarist Arno, PJDS...), die besloot om niet langer alleen het bed maar ook het podium te delen met Sarah, heeft de groep nog een grote stap voorwaarts gezet. Hun aanstekelijke mix van rock, blues, dance, electro en pop zorgt voor een waanzinnig Zappa-achtig geluid dat elke zaal al snel in lichterlaaie zet.
De toon is hiermee gezet voor Jessie Evans en Toby Dammit. Deze Amerikaanse vrijbuiters kunnen bezwaarlijk een zittend gat worden toebedicht. Percussionist/producer Toby Dammit was 10 jaar lang de vaste slagman van Iggy Pop, werkte onder meer samen met Rufus Wainwright, Thomas Wydler (The Bad Seeds), Arno en Ryan Adams én was betrokken, zo wordt gefluisterd, bij de mysterieuze band The Residents. Sinds 2003 vertoeft Dammit in Berlijn waar hij een opnamestudio heeft in – jawel – de oude gebouwen van de radio en televisie van de DDR. Daar ontmoette hij de zangeres en saxofoniste Jessie Evans (The Vanishing, Autonervous). Haar psychedelische pop met afro-beats maakte op hem zo’n indruk dat hij deze globetrotter prompt ging vergezellen op haar tour. Momenteel vertoeven ze nog in Mexico maar in april brengen ze la fiesta helemaal naar Eeklo!

Afterparty met dj Luke batarang

Hong Kong Dong (BE)

Hong Kong Dong is a quizzical synth-electronic band from Ghent formed by three distinct minds. Together they evoke a very peculiar and twisted sound. One of the gang members is Bolis Pupul, who has released two EP's on Soulwax' new DeeWee label. He is the band's synth guru and singer with a uniq…

Lees meer

donderdag 03.04.2008
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo