Wij gebruiken cookies. accepteer

ma 29.01.2024

workshop HOME RECORDING

lesgever: Mathias Stal

4 lessen

WIE Mathias Stal studeerde muziekproductie aan KASK Conservatorium Gent. Hij is producer, mixer en recording engineer en werkte al samen met OPROER, Kids With Buns, Jef Neve, Flat Earth Society, RHEA, Too Many Fish, Laura Tesoro, … Mathias is ook FOH mixer voor bands als OPROER, Gestapo Knallmuzik, LANI, Hideous, Pavlove en Shtevil.

WAT Tijdens deze workshop ontdek je de basiselementen van een goede home recording én leer je een opname en demo maken met beperkte tools. Zo kan je jouw muziek de wereld insturen, je repetities opnemen of optredens regelen.

De bedoeling? In enkele stappen een straffe opname leren maken en in elke fase van het project de juiste keuzes maken, met een zo goed mogelijk eindresultaat voor ogen.

Opnames klaar? Dan beginnen we aan de mix. Je leert begrippen als compressie, EQ en effecten. Of waarom muziek op de radio zoveel luider klinkt dan je eigen mix (mastering!).

De eerste les begint met een korte inleiding over enkele basisbegrippen, maar er wordt al snel overgeschakeld naar de praktijk. Robbe Van Ael (drummer van onder andere OPROER) komt in les 1 praten over het voorbereiden van een drumstel voor een opname. In les 2 zal de Gentse band LIGHTSPEED aanwezig zijn voor een demo-opname. Die opname zal in lessen 3 en 4 worden afgewerkt tot een hapklare demo.

maandag 29 januari: drums (met Robbe Van Ael)
maandag 5 februari: demo-opname band LIGHTSPEED
maandag 19 februari: editing, EQ, compressie, FX
maandag 26 februari: mix en (pre-)mastering

Bij inschrijving voor een workshop, masterclass of cursus ga je automatisch akkoord met het cursusreglement.

Heb je een UiTPAS Meetjesland en recht op het kansentariefRegistreer je hier om gebruik te kunnen maken van dit voordeel.

€100 voor 4 lessen
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

maandag 29.01.2024
4 lessen op maandagen 29/1 + 5/2 + 19/2 + 26/2
19:15 deuren
19:30 start
21:30 einde

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo