Wij gebruiken cookies. accepteer

Driewerf Hoera

N9/vzw Driewerf Hoera is als muziekclub de enige erkende Meetjeslandse kunstenorganisatie. De Eekloose vzw Driewerf Hoera startte de activiteiten in april 1979. Muziekclub N9 organiseert al sinds de beginjaren concerten. De teller staat vandaag op meer dan 2.500. N9 organiseert sinds ‘95 ook Helden in het Park in het Eeklose stadspark en zet mee de schouders onder het Herbakkersfestival.

Sinds 1985 is er ook een educatief luik. Het groeide uit tot een niet weg te denken onderdeel van de werking. Naast de reguliere concert- en cursuswerking zette de vereniging in het verleden ook in op beeldende kunst, comedy, toneel en literatuur. Vandaag gaat de focus naar livemuziek: zowel de presentatie, ondersteuning als ontwikkeling ervan.

De clubconcerten vonden tot begin 2020 steevast plaats in N9 villa. Daarna sloeg corona onverbiddelijk toe. Omdat N9 villa te klein was om coronaproof te werken, verhuisden de clubconcerten in het najaar naar zaal Kubiek. Deze nieuwe locatie beantwoordt meer aan de noden van een professionele concertzaal. Daarom werd beslist N9 villa definitief te verlaten en alle clubconcerten te organiseren in Kubiek.

In Kubiek blijft N9 een goede concertbeleving garanderen. We behouden de troeven waarvoor N9 gekend staat: intimiteit en een superieur geluid.