Wij gebruiken cookies. accepteer

Church of the Cosmic Skull, Flamingods en Public Psyche op Herbakkersfestival

Tijdens het eerste weekend van het Herbakkersfestival programmeert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in de intieme setting van het Canadaplein. De bands op zaterdagavond 11 augustus hebben alvast minstens één ding gemeen: tijdens hun shows kan je (muzikaal) trippen.

CHURCH OF THE COSMIC SKULL (UK)
Church of the Cosmic Skull is de headliner van de eerste avond. De Britse band - of is het een spiritueel collectief? - rond charismatisch leider Bill Fisher gaat steeds in witte gewaden gekleed. De muziek houdt het midden tussen psych, pop, prog en retro. Ze is spek naar de bek van fans van ELO, Deep Purple, Fleetwood Mac, Queen, Abba én Black Sabbath. Nieuw album ‘Science Fiction’ verschijnt in mei van 2018. Het is de opvolger van debuutplaat ‘Is Satan Real’ uit 2016.

FLAMINGODS (UK)
Flamingods komen uit Londen, maar hun roots lopen tot in Bahrein. De vier muzikanten experimenteren met psychedelische rock, jazz en indie maar zijn ook zwaar geobsedeerd door klanken én instrumenten uit het Oosten. Het resultaat omschrijven ze zelf als Exotic Psychedelia. Hun recentste release, de EP Kewali, dateert van mei 2017. Nog dit jaar komt er een nieuw full album aan.

PUBLIC PSYCHE (BE)
De roots van opener Public Psyche lopen dan weer tot in het Meetjesland. De band, die tot voor kort nog door het leven ging als Räpe Blossoms, heeft sinds september 2017 een derde album ‘No New Violence’ uit. De focus in de nieuwe songs ligt op synths, tape delays en herhalingen. De muziek heeft een lo-fi feel en wordt door kenners omschreven als slurry dub/cesspool punk ofte beerputpunk.

Op zondag 12 augustus staat jazz in al zijn geuren en vormen centraal. Meer nieuws daarover volgt later… Het Herbakkersfestival is ook dit jaar helemaal gratis.

Ontdek alle bevestigde namen op de website van het festival