Wij gebruiken cookies. accepteer

dit weekend: ONTEIGEND in 't Schaperke

Dit weekend vindt er een nieuwe editie van Onteigend plaats in Eeklo. Zowel op zaterdag 9 als op zondag 10 juni is de voormalige wijkschool ’t Schaperke het decor voor een reeks fijne concerten. ’t Schaperke sloot de deuren in 2015 en staat sindsdien leeg. Dit weekend gaan de poorten nog een laatste keer open. De toegang tot Onteigend is volledig gratis.

Op zaterdag is MDC III top of the bill. MDC III is de experimentele band rond Nordmann-saxofonist Mattias De Craene. Hij laat zich bijstaan door niet minder dan twee drummers: Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt, Black Flower…) en Lennert Jacobs (The Germans, Public Psyche…). Lokale held Brent Pauwels staat aan het roer van BRONT. Samen met vier andere kornuiten speelt hij een mengeling van psychedelica, garagerock en andere gitaarmuziekjes. Tussen de optredens draait Omroep Henk & Henk plaatjes.

NAFT laat zondag als eerste band meteen het schoolfeest ontploffen. Het zestal - twee drummers en vier blazers - knalt de ene bekende housebeat na de andere vette technoriff. Roselien doet het daarna iets ingetogener. De Gentse zangeres belooft een intiem, eerlijk en bovenal soulvol concert. Ze gebruikt daarvoor enkel een gitaar, loopstation en haar eigen stem. Het Gentse collectief Okkupeerder, met twee rappers en vier muzikanten, sluit de namiddag af met een frisse mix tussen hiphop en jazz. DJ Tabou zorgt voor toepasselijke vinylparels tussendoor.

Onteigend vindt plaats in ’t Schaperke, Hugo Verrieststraat 30, 9900 Eeklo. De schoolpoort opent op zaterdag 9 juni om 19:00 uur. Op zondag 10 juni kan je al vanaf 14:00 uur binnen. Op zondag is er speciaal voor de kleinsten kinderanimatie voorzien. Bij goed weer vinden de optredens plaats op de speelplaats. Bij slecht weer verhuizen we alles naar binnen. De toegang tot Onteigend is gratis.

Alle info over Onteigend vind je in het facebookevent.