Wij gebruiken cookies. accepteer

Dit zijn de 24 Oost-Vlaamse geselecteerden voor Sound Track 2021

Sound Track selecteert voor de tweede keer Oost-Vlaamse sound van morgen

Net als bij de eerste editie van Sound Track, waagden honderden ambitieuze artiesten opnieuw hun kans bij het live- en kansenparcours van VI.BE en de livesector. Eén ding is overduidelijk: na anderhalf jaar binnen zitten, staat een nieuwe generatie talent te springen om de muziekscene te veroveren. Het was dan ook niet makkelijk kiezen voor de demojury. Na veel puffen en zweten legden ze een selectie van 136 artiesten op tafel, die doorstoten naar de regionale voorrondes om live te bewijzen dat zij écht de sound van morgen zijn.

In alfabetische volgorde: hier zijn de 24 Oost-Vlaamse artiesten die hun kans wagen om in de voetsporen van voormalig Sound Track laureaten als Meskerem Mees, Rosa Butsi, Kosmo Sound en Coline & Toitoine te treden. Ze tonen tijdens de voorrondes in oktober waarom zij een plek in de Sound Track finales verdienen.

Alioth - Anthea - Becca Kelly - Boshra - Calling Blue Jay - Cesar Quinn - Dishwasher_ - Iskander Moens - Jullian X Twow - Kids In The Waiting Room - LANI - Lip Service - Lustrous - Michelle - OPROER - Patches - REINES - Scarificator - Set Animal - Shikata Ga Nai - TaYYou - Tien Ton Vuist - Tim Martyr - Trio Pletenitsa

Deze Oost-Vlaamse selectie maakt deel uit van het grotere Sound Track geheel: over heel Vlaanderen en Brussel werden 136 artiesten geselecteerd. Die artiesten bewijzen alvast één ding: zelfs na anderhalf jaar stille podia, werd er niet stilgezeten in de  repetitiekoten. Dat was, bij het beluisteren van de inzendingen, meteen duidelijk voor de initiatiefnemers van Sound Track: een massa-alliantie tussen VI.BE, Clubcircuit, AB, de Brusselse jeugdhuizen en maar liefst 18 Vlaamse en Brusselse muziekclubs. De jury merkt opnieuw enorme diversiteit tussen de inzendingen: van funky soul en hippe jazz, tot nostalgische folk, dansbare afro en vernieuwende balkan-acts. Van prachtige kleinkunst, DIY bedroompop en sferische ambient tot snoerharde metal, vette dub, hiphop en trap producers. Je kan er niet omheen: de nieuwe generatie is – in al haar verscheidenheid – meer dan ooit klaar om te strijden voor een plekje in de Sound Track finales. Opvallend aspect tussen de inzendingen: dit jaar vonden enorm veel solo popacts, electro-jazzers en hiphoppers hun weg naar VI.BE om zich in te schrijven.

De 8 Sound Track ambassadeurs Mickael Karkousse (Goose), Meskerem Mees, Stefanie Mannaerts (Brutus), Chuki Beats, Bavo Vanden Broeck (Dranouter), Tsar B, Eppo Janssen en Bert Cools (Granvat, Merope), de programmatoren van de organiserende muziekclubs en een delegatie muziekpro’s bogen zich over de talrijke inzendingen.

Chuki Beats: “Deze nieuwe generatie verrast in al z’n diversiteit. Verrassend, vernieuwend, en simpelweg overdonderend.”

Stefanie Mannaerts: “ ’t Is lang genoeg stil geweest in de zalen en jeugdhuizen, tijd om muziek te maken. Deze delegatie Sound Trackers is duidelijk klaar om van zich te laten horen, en hoe!”

Zelf het Oost-Vlaams talent van morgen ontdekken? Rep je naar je favoriete Oost-Vlaamse muziekclubs en jeugdhuizen tijdens één van de voorrondes in oktober.

Oost-Vlaanderen

De Centrale in Gent (9/10) met Anthea, Boshra, Calling Blue Jay, Lip Service, Michelle, Tim Martyr

Concertzaal De Casino in Sint-Niklaas (15/10) met Alioth, LANI, Lustrous, REINES, Tien Ton Vuist, Trio Pletenitsa

Cinema in Aalst (16/10) met Becca Kelly, Dishwasher_, Jullian X Twow , Kids in the waiting room, OPROER, Scarificator

muziekclub N9 in Eeklo (22/10) met Cesar Quinn, Iskander Moens, Patches, Set Animal, Shikata Ga Nai en TaYYou

En daarna? 46 artiesten (8 uit Oost-Vlaanderen) stoten door naar een van de zes regionale finales, waaronder de Oost-Vlaamse finale in Vooruit. Daar worden ze op voorhand voor klaargestoomd in de organiserende muziekclubs en jeugdhuizen. 18 van hen worden door de vakjury tot laureaat van Sound Track 2021-2022 uitgeroepen en beginnen aan een traject op maat: van een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, over ondersteuning door grafische artiesten en fotografen, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op z’n eigen tempo.

Blijf op de hoogte van Sound Track via www.sound-track.be, Facebook en Instagram.