Wij gebruiken cookies. accepteer

donderdag: Helden in het Park dag 1

Op donderdag 28 juli start de zesentwintigste editie van Helden in het Park, het zomerfestival van muziekclub N9 in Eeklo. Arp Frique & Family en Grupo Pilon spelen live op het podium aan het kasteel in het Heldenpark. Huna Sounds en special guest Susobrino draaien plaatjes op het nieuwe stuk festivalterrein aan Park Adrem.

SAMENWERKING MET PARK ADREM
Muziekclub N9 en Park Adrem slaan dit jaar de handen in elkaar. Park Adrem is de nieuwe horecazaak van Adrem Keukens, dat dit jaar hoofdsponsor is van het festival. De zaak ligt pal in het midden van het Heldenpark. Dat park onderging het voorbije jaar een metamorfose en daardoor kan het terrein van Helden in het Park uitbreiden.

Park Adrem zal heerlijk eten serveren op het nieuwe stuk festivalterrein naast de zaak. “We steken elke week de barbecue aan”, vertelt Michiel Steenbeke van Park Adrem. “We bereiden barbecueworsten tussen een broodje en werken ze af met een saus waarvoor we het recept baseerden op die van een gekende sterrenzaak. Het belooft dus een culinaire ervaring te worden!”. Behalve barbecueworsten zullen er ook verschillende croques en pasta’s te verkrijgen zijn. “Bovendien baten we ook de cocktailbar uit”, aldus Steenbeke. “Die cocktails passen perfect bij de exotische muziek en het verwachte mooie weer”.

Er komt ook een stretchtent met aanpalende dj-booth op het nieuw aangelegde grasveld naast Park Adrem. “We nodigen elke week Huna Sounds uit”, zegt Bert Cambier van muziekclub N9. “Dat Gentse muziek- en dj-collectief is gespecialiseerd in eclectische geluiden van over de hele wereld. Ze draaien een wijde variëteit aan genres en nodigen daar elke week een andere special guest voor uit.” Huna Sounds zal elke donderdag draaien van 20:00 tot 22:00.

HELDEN IN HET PARK
Helden in het Park vindt plaats op donderdagen 28 juli en 4, 11 en 18 augustus. Elke week kan je als vanouds twee (inter)nationale bands aan het werk zien op het hoofdpodium aan het kasteel in het Heldenpark.

HET PROGRAMMA OP DONDERDAG 28 JULI
22:00 ARP FRIQUE & FAMILY
Arp Frique is een muzikant, producer en denker uit Rotterdam. Hij combineert NYC-style disco met Caribische en Kaapverdische geluiden en een gezonde dosis weirdness. Dansbaarheid gegarandeerd! Op zijn eerste EP ‘Nos Magia’ werkte de Nederlander samen met onder andere Orlando Julius. Nadien volgden full albums ‘Welcome To The Colorful World Of Arp Frique’ en ‘The Seed’. Live laat Arp Frique zich bijstaan door zijn Family. Ze trokken met hun psychedelische Afrocaribbean funk al naar onder andere Lowlands, North Sea Jazz, Dekmantel en Le Guess Who? en deden een sessie voor KEXP.

20:00 GRUPO PILON
Grupo Pilon werd in de jaren ’90 opgericht in Luxemburg door Kaapverdische migranten van de tweede generatie, en dat hoor je ook aan hun muziek. Hun sound is – in tegenstelling tot bij veel van hun voorouders - niet geworteld in Lissabon maar wel in West-Europa. De rauwe, percussieve, synthgedreven kuduro doorbreekt dus regelmatig de muren van het genre. In juni 2019 bracht de band de compilatie ‘Leite Quente Funaná de Cabo Verde’ uit, met daarop de beste tracks van hun laatste drie full albums.

20:00 - 02:00 HUNA SOUNDS + SUSOBRINO
Huna Sounds is een Gents muziek- en dj-collectief gespecialiseerd in eclectische geluiden van over de hele wereld. Ze draaien een wijde variëteit aan genres en creëren zo een verrassend unieke én bijzonder dansbare sound. Op de eerste avond inviteert Huna Sounds special guest Susobrino. Susobrino speelt parels uit Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en andere etnische muziek, gecombineerd met elektronische producties.

PRAKTISCH
Helden in het Park is volledig gratis en vindt plaats in het Heldenpark (Oost-Veldstraat, Eeklo). De deuren openen om 19:00, de concerten en dj's starten om 20:00.

Heb je honger of dorst? We got you covered! Voor pintjes, wijntjes en frisse drankjes kan je terecht aan de bar. Park Adrem serveert cocktails, barbecueworsten, croques en pasta. Kumba A Ngudi bereidt exotische gerechten. Nog plaats voor een dessertje? Ni Amo schept biologische ijsjes!

Voor zowel drinken als eten heb je bonnen nodig. Die kan je kopen aan de verschillende bonnenstanden op het terrein. Betaal de bonnen bijvoorkeur met de kaart. We werken opnieuw met herbruikbare bekers. Voor zo'n beker vragen we 1 bon waarborg. Op het einde van de avond kan je je waarborg terugkrijgen aan de bekerinruilstand.

Alle praktische info en het programma van de komende weken vind je op www.hihp.be. Volg Helden in het Park op Facebook, Instagram en Twitter en gebruik de hashtag #HIHP22. Kom je langs? Meld je aan op het Facebookevent.