Wij gebruiken cookies. accepteer

donderdag: Helden in het Park dag 3: reggaedag

De derde dag van Helden in het Park is de traditionele reggaedag. Op donderdag 11 augustus treden Meta & The Cornerstones en Seekaman aan op het podium aan het kasteel in het Heldenpark. Huna Sounds en special guest Ela Sadèr zorgen voor dansplaatjes aan Park Adrem.

22:00 META & THE CORNERSTONES
Op zijn veertiende stond Meta Dia al muziek te spelen in de straten van Dakar. Sinds begin de jaren 2000 staat hij aan het hoofd van Meta & The Cornerstones. De basis van hun muziek is rootsreggae, maar de band gooit dat in een mix met bossanova, geluiden uit het Midden-Oosten, Marokaanse Gnawa muziek, klassieke jazz, flamenco, rock en Afrikaanse ritmes. Meta & The Cornerstones brachten al vier albums uit en werkten daarvoor samen met onder ander U-Roy, Capleton en Damian Marley. Het laatste, ‘DIA’ (spreek uit als ‘Jah’), verscheen in 2021.

20:00 SEEKAMAN
Seekaman werd in 2011 opgericht door Abaa Poliwa aka Stick of Moses. Afrika is nooit veraf in de muziek van de Gents-Ghanese reggaeband. Je hoort namelijk ook invloeden van afrobeat, highlife, soukous en -tig andere stijlen. In 2021 nam Seekaman zijn derde album ‘One Father Nation’ op in Amsterdam. Een optreden van Seekaman is steeds een feestje op zijn Afrikaans. Het is een melting pot vol ambiance, kracht en levensvreugde.

20:00 - 02:00 HUNA SOUNDS + ELA SADÈR
Huna Sounds laat zich op deze derde dag bijstaan door Ela Sadèr. Ela Sadèr is een Gents duo met residenties bij Radio Ruit en Microwave. Verwacht je aan een mix van downtempo island-dubbers, cosmic bellydance en afro-latin drumcomputers.

Helden in het Park is volledig gratis en vindt plaats in het Heldenpark (Oost-Veldstraat, Eeklo). De deuren openen om 19:00, de concerten en dj's starten om 20:00.

Alle praktische info en het programma van deze en volgende week vind je op www.hihp.be. Volg Helden in het Park op Facebook, Instagram en Twitter en gebruik de hashtag #HIHP22. Kom je langs? Meld je aan op het Facebookevent.

Meta & The Cornerstones

foto Meta & The Cornerstones © Abby Ross Photography