Wij gebruiken cookies. accepteer

donderdag: Helden in het Park dag 4

Na drie hete, zonovergoten, onvergetelijke dagen sluiten we Helden in het Park af in stijl. Op de vierde en laatste dag spelen New Cool Collective en Kosmo Sound live op het podium aan het kasteel in het Heldenpark. Huna Sounds en special guest Murkie bouwen een feestje aan Park Adrem.

22:00 NEW COOL COLLECTIVE
New Cool Collective maakt al meer dan 25 groovende jaren een unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo. De band is steeds funky, energetisch en dansbaar. Het achttal werkte al samen met onder andere Tony Allen, Mapacha Africa, Jules Deelder, Typhoon en vele anderen. Recentste album ‘YUNIKōN’ verscheen in november 2021. Live schudden de pioniers van de Nederlandse jazzscene zonder uitzondering ieder dansbeentje wakker.

20:00 KOSMO SOUND
Het Gentse Kosmo Sound laat zich inspireren door dub, maar de muzikanten verloochenen daarbij hun achtergrond in jazz niet. Het instrumentale sextet mixt zware baslijnen en strakke drums met spacy melodieën tot een organische trip die elk publiek in de fik zet. Kosmo Sound was in 2019 laureaat van Sound Track Oost-Vlaanderen. Debuutalbum ‘Antenna’ werd opgenomen en gemixt door Koen Gisen en verscheen in november 2020 via Zephyrus Records.

20:00 - 02:00 HUNA SOUNDS + MURKIE
Het Gentse talent Murkie verweeft allerhande percussieve invloeden met dub, baile funk, bass en andere elektronische sounds.

Helden in het Park is volledig gratis en vindt plaats in het Heldenpark (Oost-Veldstraat, Eeklo). De deuren openen om 19:00, de concerten en dj's starten om 20:00.

Alle praktische info en het programma vind je op www.hihp.be. Volg Helden in het Park op Facebook, Instagram en Twitter en gebruik de hashtag #HIHP22. Kom je langs? Meld je aan op het Facebookevent.

New Cool Collective

foto New Cool Collective