Wij gebruiken cookies. accepteer

Geen Helden in het Park in 2021

Wegens de aanhoudende coronacrisis kan Helden in het Park ook in 2021 niet doorgaan. De 26ste editie zal plaatsvinden op donderdagen 28 juli en 4, 11 en 18 augustus 2022. In afwachting van de heropening van de cultuursector werkt muziekclub N9 aan een alternatief, coronaproof programma voor de zomer van 2021.

De cultuursector is hard getroffen door de coronacrisis. Al meer dan een jaar zit ook de deur van muziekclub N9 quasi permanent op slot. In de zomer van 2020 kon Helden in het Park niet doorgaan omwille van de strenge coronaregels. Toen keken we nog hoopvol uit naar een zorgeloze zomer van 2021. Maar helaas haalt de realiteit ons in. Ook in 2021 moet Helden in het Park de handdoek in de ring gooien.

TE VEEL ONZEKERHEDEN
Er zijn namelijk nog te veel onzekerheden voor komende zomer. We weten niet of en onder welke voorwaarden evenementen kunnen plaatsvinden. Er is nog geen duidelijkheid over het aantal toegelaten personen, de veiligheidsmaatregelen die zullen gelden en de extra kosten die daarmee gepaard gaan, de vooruitgang van de vaccinaties en de teststrategie.

Rond half maart zou de overheid meer duidelijkheid scheppen over hoe de zomer er zou uitzien, maar die beslissing wordt alsmaar uitgesteld. Ondertussen begint de tijd te dringen: we moeten nú bands vastleggen, contracten afsluiten met leveranciers, medewerkers contacteren …

GEEN HELDEN IN HET PARK LIGHT…
Op Helden in het Park spelen traditioneel muzikanten van over de hele wereld: je geniet er van reggae uit Jamaica, highlife uit Ghana, psychedelica uit Turkije, salsa uit Cuba of neo-cumbia uit Argentinië... De kans dat dit soort bands deze zomer al internationale tours zal aanvatten is helaas zo goed als onbestaande. Dat is meteen de belangrijkste reden waarom Helden in het Park 2021 opnieuw niet kan plaatsvinden. We passen dus voor een light-versie van het festival.

… WEL ALTERNATIEF PROGRAMMA
Wil dat daarom zeggen dat er deze zomer helemaal niks te beleven valt in Eeklo? Neen! Vorig jaar stampte muziekclub N9 op korte tijd verschillende coronaproof concerten uit de grond op alternatieve locaties. Momenteel werken we al volop aan plannen voor de zomer van 2021. Van zodra er meer duidelijkheid is over de heropening van de cultuursector en de daaraan verbonden voorwaarden laten we weer van ons horen.

Intussen beginnen we ook aan de voorbereiding van Helden in het Park 2022. De 26ste editie van het festival zal - als alles goed gaat - plaatsvinden op donderdagen 28 juli en 4, 11 en 18 augustus 2022.

We hopen elkaar snel weer te kunnen zien. Draag in tussentijd goed zorg voor je naasten en voor jezelf, volg de coronaregels op en laat je vaccineren als je de kans krijgt. Het is de enige weg naar een snelle heropening van de cultuursector. Alleen samen kunnen we het virus volledig de kop indrukken en deze bizarre periode voorgoed achter ons laten.

www.hihp.be