Wij gebruiken cookies. accepteer

wo 04.05.2022

Workshop Concertfotografie: tips & tricks

door Patrick Blomme

WAT Patrick Blomme legt in deze workshop uit hoe je te werk gaat als concertfotograaf. Hoe begin je eraan? Hoe stel je je camera in en welke lenzen gebruik je? Wat zijn de favoriete omstandigheden, perspectieven en cadrages? Welke geschreven en ongeschreven regels bestaan er? Welke mogelijkheden zijn er qua nabewerking? En hoe selecteer je uiteindelijk de meest sprekende foto’s?

WIE Patrick Blomme is fotograaf in bijberoep. Hij heeft een voorliefde voor portretfotografie en architectuurfotografie, maar zijn passie ligt bij muziek- & concertfotografie. Zo maakte hij in het verleden al de fotoreeksen ‘Impressies uit de lage landen’ rond Nederlandstalige muzikanten en ‘Feel The Belgian Bass’ rond Belgische bassisten en hun favoriete instrument. Met die laatste fotoreeks haalde hij vorig jaar zijn diploma als fotograaf aan cvo Kisp. Als concertfotograaf is hij sinds 2012 actief bij daMusic, een van Vlaanderens toonaangevende online muziekmagazines. Sinds enkele jaren is hij ook de huisfotograaf voor de Oost-Vlaamse tak van Sound Track en een van de huisfotografen bij muziekclub N9.

foto Patrick Blomme © Patrick Blomme

Als 14-jarige trok ik naar het VISO met als doel fotografie te volgen. Dat is er toen niet van gekomen, want de roep van de sport was luider dan die van de fotografie.  De microbe verdween echter nooit en ruim twintig jaar later zette ik toch de stap om via CVO Kisp de fotografie-opleiding t…

Lees meer


VVK: €5
ADK: €8
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (reserveer via tickets@n9.be)

woensdag 04.05.2022
19:30 deuren
20:00 start
22:00 einde


N9 fabriek
Molenstraat 31
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo