• Pascal Deweze (BE)

    Sukilove opperhoofd met Belgische superband

    10
    jun

Pascal Deweze (BE)

Sukilove is dood, maar Pascal Deweze gaat door. In mei bracht hij zijn eerste album uit onder eigen naam: 'Cult Of Yes'. Live laat hij zich begeleiden door een Belgische superband.

Sukilove bestaat niet meer. In 2013 gaf de band er na twaalf jaar, vijf albums en een handvol EP’s de brui aan. Gelukkig is voorman Pascal Deweze er de man niet naar om zijn gitaar zomaar aan de haak te hangen. Na een lange carrière als drijvende kracht achter Metal Molly, Broken Glass Heroes, Sukilove, Mitsoobishy Jacson en Chitlin' Fooks en als muzikant bij talloze bands als Gruppo di Pawlowski, Black Cassette en Novastar doet hij het nu onder eigen naam.

Solo gaan doet Pascal Deweze echter niet alleen. Hij verzamelde een groep topmuzikanten rondom zich: Karen Willems (Inwolves) op drum, Noah Melis (Bed Rugs) op percussie, Alan Gevaert (dEUS, Chantal Acda, Trixie Whitley) op bas, Hans De Prins (Go March, Broken Glass Heroes) op keys, Sjoerd Bruil (Dez Mona, Gruppo di Pawlowski, Black Cassette) op gitaar en Lien Moris (Piquet) en Anne-Sophie Ooghe (High Hi) op backings. In mei verschijnt een eerste album.

Sukilove is no more, but chief Pascal Deweze is. He just released a very exciting first solo album. He is bringing a Belgian superband on tour.

Artiesten

Pascal Deweze (BE)

Sukilove bestaat niet meer, maar Pascal Deweze is er natuurlijk de man niet naar om zijn gitaar zomaar aan de haak te hangen. Na een lange carrière als drijvende kracht achter Metal Molly, Broken Glass Heroes en Sukilove en muzikant bij talloze bands als Gruppo di Pawlowski, Black Cassette en No…