Wij gebruiken cookies. accepteer

Dolphin Hyperspace (US)

Dolphin Hyperspace is een in Los Angeles gevestigd electro-jazz duo onder leiding van saxofoniste Nicole McCabe & bassist Logan Kane. Tijdens hun concerten combineert het duo elektronische beats en synths met grensverleggende jazz geworteld in de sounds van labels als Brainfeeder en Leaving Records. In Januari verschijnt hun nieuwe EP, ondersteund door drummers als Louis Cole en Justin Brown (Thundercat, Flying Lotus) vindt de band keer op keer nieuwe manieren om jazz en beatcultuur met elkaar te combineren.

Nicole McCabe - Deze saxofonist en componist, afkomstig uit Marin County, Californië, vond haar weg naar Los Angeles en haalde haar Master's aan de University of Southern California's Thornton School of Music. Ze werd begeleid door muzikale grootheden zoals Vince Mendoza, Patrice Rushen en Russell Ferrante.  LA heeft een enorme invloed gehad op haar stijl, waarbij ze zich bevindt in een bruisende muziekgemeenschap die grenzen verlegt met labels zoals Brainfeeder en Minaret Records. Nicole heeft niet alleen succes geboekt met haar eigen muziek, maar ook in samenwerking met namen als David Binney, Louis Cole en vele anderen.

Logan Kane -  Als je rondhangt in de muziekscene van Los Angeles, is de kans groot dat je hebt gehoord van bassist en componist Logan Kane. Hij tourde al met prominente artiesten als David Binney, Louis Cole, Chris Potter, Becca Stevens, Joel Ross, Steve Lehman en Damion Reid. Geinspireerd door de huidige muzikale heropleving in zijn thuisstad Los Angeles, brengt Logan Kane een unieke en vernieuwende compositiestijl naar de internationale jazzwereld. Logan is tevens de bassist van de punk-funk band Thumpasaurus.