Wij gebruiken cookies. accepteer

Iskander Moon (BE)

De 23-jarige Zelzatenaar Iskander Moens heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreid muzikaal parcours op zitten.

Als jong broekie mocht Iskander mee op tour dwars door Europa met het koorensemble Collegium Vocale (onder leiding van Philippe Herreweghe), schreef polyfone composities voor het mannenkoor Dionysos Now! en ook buiten de klassieke wereld was hij actief in tal van projecten, waaronder het tuxedorock-trio HYPER! en de fusion band Shikata Ga Nai.

De multi-instrumentalist/producer volgde een opleiding klassieke piano aan het MUDA en behaalde afgelopen zomer zijn master muziekproductie aan het KASK & Conservatory of Ghent. Hij was de afgelopen 2 jaar actief als producer, sessie-muzikant en songwriter voor onder andere Mooneye, The Starlings, Ibe, Camille, Lea Rue en Yves Paquet.

Tegelijkertijd timmerde Iskander - onder zijn alter-ego “Iskander Moon” - in alle stilte aan de weg als solo-artiest.

Verknocht aan het opgeslokt worden door een grote anonieme stad, trok hij voor langere periodes naar plekken als New York, Berlijn, Boston en Firenze. Iskander dompelde er zich telkens helemaal onder in de lokale muziek-scene, speelde in tal van singer-songwriter café’s waar hij indruk maakte met zijn warme tenorstem, én hij schreef en passant een berg fonkelende folkpop songs.

Iskander: “Mensen die mij hier in België reeds aan het werk zagen, associëren mij muzikaal waarschijnlijk met iets complexere projecten, maar ik heb mezelf in de eerste plaats altijd vooral als een liedjesmaker en verteller gezien. Ik hou ervan om een stuk als Prelude in C Mineur van Bach te spelen, maar evengoed kan ik keihard genieten van een goeie Taylor Swift-song.”

Als Iskander Moon wil hij simpele, integere popsongs brengen met pakkende teksten, gezongen van achter zijn ivoren toetsen/piano. Denk Bon Iver, James Bay en Tom Odell.

Debuutsingle ‘Saturday Silence’ (uitgebracht op [PIAS]) kreeg airplay op de grootste Belgische radiostations zoals Studio Brussel, MNM, Radio 2, en verzamelde intussen al meer dan 100.000 plays op Spotify. Het nummer zal te horen zijn op de debuut-EP van Moon, die gepland staat voor release in maart 2024.

foto ISKANDER MOON © Luc Gommers