Wij gebruiken cookies. accepteer

King Dalton (BE)

King Dalton is de band rond broertjes Pieter en Jonas De Meester (AedO), Jorunn Bauweraerts (Laïs), Tomas De Smet (Zita Swoon, Think Of One, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band) en Frederik Heuvinck (A Brand).

Twee jaar na het verschijnen van hun debuutalbum ‘King Dalton’ brengt de band van de manische grooves een tweede plaat uit. Haar naam is ‘Thilda’, genoemd naar de befaamde villa waar de band zich in de winter van 2014/2015 terugtrok om twaalf kraakverse nummers in te blikken.

‘Thilda’ klinkt als het vertrouwde King Dalton-recept: een mix van avant-garde folk en blues, maar deze keer met extra veel exotische world grooves en een stevige dosis Zappa-esque soulfunk! Gooi daar nog wat opwindende soundscapes en knapperige gitaarrifs bij, en je krijgt het gedroomde vervolg op de bejubelde titelloze debuutplaat uit 2013. “Deze keer is de sound donkerder, zijn de lyrics complexer en hebben we geëxperimenteerd met elektronica om het stigma van de folkrondband te doorbreken”, aldus bassist Tomas De Smet.

Wie zich wil verdiepen in de wereld van King Dalton en ‘Thilda’ kan dat aan de hand van ‘Thilda. The Movie’ - een kortfilm over the making of in de Kalmthoutse villa die al eerder via De Standaard Online de wereld werd ingestuurd.

Jewel Pleasures, de bonustrack op ‘Thilda’, was gedurende tien weken al in elke huiskamer te horen als eindgeneriek van de VRT-TV-reeks Tom & Harry, waarvoor King Dalton tevens het grootste deel van de soundtrack verzorgde. Tel daar ook nog eens de talloze en spectaculaire live- shows van de voorbije jaren bij op, en we wedden erom dat ‘de Daltons’ sinds hun start ook al jouw oor moeten bereikt hebben.

Noem het blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelisch, organisch, funky of trance, King Dalton is het allemaal!