Wij gebruiken cookies. accepteer

Pianist Koen de Bruyne was in de jaren ’60 en ’70 sessiemuzikant voor artiesten zoals Will Tura, Johan Verminnen en zijn broer Kris De Bruyne. In 1974 vond hij de tijd rijp om eigen werk op te nemen. Het resultaat is cultplaat ‘Here Comes The Crazy Man’, vol experimentele jazzrock van de bovenste plank. De plaat vatte de tijdsgeest perfect en bleek van grote invloed te zijn op vele andere (Belgische) muzikanten.

Bram Weijters is pianist en componist. Hij is actief in talloze jazz- en improvisatieprojecten, maar duikt ook weleens op bij bands als Dez Mona en Jerboa. Samen met het kruim van de hedendaagse scene – je herkent muzikanten van onder andere Dans Dans, BRZZVLL, STUFF. en Internal Sun –  zal Weijters in het eerste deel van dit concert de tijdsgeest van de jaren ‘70 verkennen. In het tweede deel interpreteren ze het integrale meesterwerk van De Bruyne.

Voor het concert vertelt jazzfanaat en -docent Frederik Goossens het verhaal achter ‘Here Comes The Crazy Man’ van Koen de Bruyne.

Combineer dit concert met de cursus 'JAZZCLASS SERIES #2: Belgian Jazz: van gouden generatie tot jong geweld' voor slechts €50. Combitickets enkel verkrijgbaar bij CC De Herbakker.

WIN! WIN! WIN!
We mogen een exemplaar (vinyl!) weggeven van de legendarische LP ‘Here Comes The Crazy Man’ van Koen de Bruyne. Wat moet je daarvoor doen? Heel weinig! Al wie een ticket aanschaft in voorverkoop doet automatisch mee met de wedstrijd. De gelukkige winnaar wordt voor aanvang van het concert uitgeloot.

Je kan je ticket online aanschaffen. Tickets zijn ook te verkrijgen in het STIP.

 

 

In the 60s and 70s, pianist Koen de Bruyne was a session musician for artists such as Will Tura, Johan Verminnen and his brother Kris De Bruyne. In 1974, he started recording his own work. The result is cult record ‘Here Comes The Crazy Man’. This superb experimental jazzrock album is a reflection of its time and has influenced numerous other musicians.

Bram Weijters is a pianist and a composer. Hij plays in dozens of jazz and impro projects, and is occasional member of bands such as Dez Mona and Jerboa. Together with the best of the contemporary scene (musicians of Dans Dans, BRZZVLL, STUFF. & Internal Sun), Weijters explores the spirit of the 70s, and interprets De Bruynes masterpiece.

Before the concert, jazz freak Frederik Goossens tells us the story of ‘Here Comes The Crazy Man’.

Bram Weijters (BE)

Bram Weijters Crazy Man is een avontuurlijke duik in vaderlandse jazzrock en fusion, vertrekkend van het album ‘Here Comes the Crazy Man’ van Koen De Bruyne. De line-up van Bram Weijters Crazy Men is samengesteld uit prominente muzikanten die elk op hun manier bezig zijn met fusies en crossover …

Lees meer

basisprijs: €16
Tickets te koop via CC De Herbakker

zittend concert

zaterdag 17.02.2018
deuren 20:00
start 20:30

CC De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo