Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 01.05.2009

Clare & The Reasons (US)

muzikale ontdekkingsreis door sprookjesland

And now something completely different from Brooklyn/NY: miss Clare Muldaur Manchon & Her Reasons! Clare is de dochter van Geoff Muldaur, een (folk)muzikant die in zijn jonge jaren optrok met ene Bob Dylan en een jeugdvriend was van de ons niet onbekende producer Joe Boyd.
Haar eerste twee (solo)platen bracht ze in eigen beheer uit, maar The Movie - haar eerste cd als Clare & The Reasons - werd vorig jaar op de Europese markt uitgebracht door het Franse label Fargo.

Het is een wonderlijke plaat, afkomstig uit een heel eigen universum. Ze haalt haar invloeden uit zowel klassiek, jazz noir als bij de crooners. De strijkers zijn nooit ver weg. Het herinnert aan Van Dyke Parks, die overigens ook op The Movie te horen is. Als zo'n grote mijnheer een steentje wil bijdragen, net zoals buurman Sufjan Stevens, dan valt moois te verwachten. En reken maar van yes: hier geschieden wonderen.

Een concert vorig jaar in Botanique had op de aanwezige De Morgen-journalist het effect van "een warm bad na een intense dag, verkwikkend en heerlijk langoureus". Nou moe! Bij Humo "stijgt de verrassing uit elke porie" en "is het nooit te laat om wonderbaarlijke muziek te ontdekken". We zeggen het iets minder prozaïsch: The Movie heeft zijn titel niet gestolen. Hollywood en Broadway zijn vlakbij, maar dan net even anders.

VVK: €9

vrijdag 01.05.2009
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo