Wij gebruiken cookies. accepteer

za 14.10.2023

FÖLLAKZOID + MUZIEKVERENIGING DE CLINGSE BOSSEN

Chileense trance-organic techno

Föllakzoid is de band rond gitariste en filmmaakster Domingæ Garcia-Huidobro. De Chileense cultband mengt techno met krautrock. De muzikanten laten zich inspireren door de muziek van hun voorouders uit de Andes en injecteren die met hedendaagse sounds en technologie.

Föllakzoid releasete sinds zijn ontstaan in 2007 al vier albums: ‘Föllakzoid’, ‘II’, ‘III’ en ‘I’. Vorige maand verscheen de langverwachte opvolger 'V', als vanouds via Sacred Bones Records.

Muziekvereniging De Clingse Bossen opent de avond. Het Belgisch-Nederlandse duo heeft net een nieuw album ‘II’ uit en brengt noise rock, soundscapes en rare elektronica, in een surreële mix die toch verbazingwekkend makkelijk in het gehoor ligt. Denk instrumentale Mike Patton-achtige sferen en Mogwaiaanse structuren gekoppeld aan een speelsheid zoals we die ook bij de portables horen en een sterke Kraut-slag van Kosmische Musik. Een ware lust voor het oor van liefhebbers van avontuurlijke muziek!

foto Muziekvereniging De Clingse Bossen © Jan Gitanes

Föllakzoid (CL)

Dominga is a Chilean musician and filmmaker; she founded her band Föllakzoid in 2007 and since then she has been touring and putting out some of the most mind bending music out there, blending techno and krautrock in a new breed of sonic vanguard. Heavily informed by the heritage of the ancient …

Lees meer

Muziekvereniging De Clingse Bossen (BE/NL)

Muziekvereniging De Clingse Bossen is een verhaal van twee dorpen, en een onwaarschijnlijk aantal genres. Bandleden Lars Senders en Jan D’Hooghe wonen elk aan één kant van de Belgisch-Nederlandse grens, gescheiden door De Clingse Bossen. Dit grensoverschrijdende lijkt wel de overkoepelende thema…

Lees meer

VVK: €18
ADK: €21
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

zaterdag 14.10.2023
20:00 deuren
20:30 Muziekvereniging De Clingse Bossen
21:45 Föllakzoid

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo