Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 19.05.2023

GYEDU-BLAY AMBOLLEY & HIS SEKONDI BAND

De James Brown van Ghana

+ dj Kokonuts!

Gyedu-Blay Ambolley creëerde begin de jaren ’70 een geheel eigen sound simigwa, door highlife, afrobeat en afrofunk te combineren met rapteksten. Hij wordt ook wel eens de James Brown of Ghana genoemd dankzij zijn funky, jazzy en soulful benadering van highlife.

In oktober van 2022 releasete hij zijn 35ste album ‘Gyedu-Blay Ambolley and Hi-Life Jazz’. Een titel die de lading dekt, want op het album staan niet alleen enkele nieuwe tracks, maar ook herwerkingen van een aantal jazzklassiekers van John Coltrane, Thelonius Monk, Wayne Shorter en Miles Davis. De songs worden gekenmerkt door polyritmiek en Gyedu-Blays signature highlife sound.

Live laat Gyedu-Blay Ambolley zich begeleiden door zijn zevenkoppige Sekondi Band, die bestaat uit enkele van de meest getalenteerde West-Afrikaanse muzikanten van het moment. Op Helden in het Park 2019 bouwden ze samen een stevig feestje, we verwachten minstens hetzelfde tijdens deze clubshow! Jupa!

Kokonuts! draait plaatjes voor en na. Kokonuts! dat is sinds 2020 het alter ego van Jelle en Ole. Beide heren zijn verwoede verzamelaars van vinyl uit alle uithoeken van de wereld. Een Kokonuts! set is altijd een verrassende aanval op je dansschoenen. Je wordt meegezogen in een mix van Afrikaanse ritmes, Latijns-Amerikaanse grooves, tropische Global beats, Aziatische funk en zwoele reggae. Zowel hedendaagse floorfillers als oldskool classics steken in de platenbakken. Afgetopt met wat MC werk in de typische soundsystem traditie staat Kokonuts! garant voor een hevig feestje.

foto Gyedu-Blay Ambolley © Jürgen Dhont

Gyedu-Blay Ambolley (GH)

Gyedu-Blay Ambolley and Hi-Life Jazz is the new album from revered Ghanaian highlife and Simigwa Do exponent Gyedu-Blay Ambolley, known for his deep, soulful, and funky highlife sound and sometimes referred to as the “James Brown of Ghana.” A 360-degree musical tour de force as evidenced by …

Lees meer

Kokonuts! (BE)

Kokonuts! dat is sinds 2020 het alter ego van Jelle en Ole. Beide heren zijn verwoede verzamelaars van vinyl uit alle uithoeken van de wereld. Muziekjes die ze ook heel graag delen met een publiek, zowel als DJ’s en radiomakers maar ook als programmatoren voor Kokopelli World Festival. Een …

Lees meer

VVK: €17
ADK: €20
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

vrijdag 19.05.2023
20:00 deuren + Kokonuts!
20:30 Gyedu-Blay Ambolley


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo