Wij gebruiken cookies. accepteer

do 31.07.2014
Helden in het Park

Helden in het Park

Helden in het Park is een gratis wereldmuziekfestival, georganiseerd door muziekclub N9. Op vier donderdagavonden treden telkens twee groepen op in het sfeervolle Heldenpark in Eeklo.

helden in het park

Helden in het Park - Dag 1

Mocambo (BR/BE) / Dobet Gnahoré (CI/FR)

20u: MOCAMBO (BR/BE)
When hiphop and afrobeat meet Brazil

De Belgisch-Braziliaanse rapper Le Tagarel en de producer-saxofonist Tartaruga vormden Mocambo na een lange reis door Brazilië. Tijdens die reis kwamen ze in aanraking met verschillende plaatselijke culturen en muziekgenres. Bij thuiskomst doken de twee de repetitiestudio in met de Brussels-Congolese zanger Témé Tan, de Braziliaanse gitarist Pablo Casella, percussionist Stephen Scharmin en bassist Jan-Sebastiaan Degeyter. Na twee jaar kwamen ze met een titelloze debuutplaat naar buiten die, als alles goed gaat, nog in 2014 verschijnt.
Mocambo staat garant voor een meeslepende cocktail van Braziliaanse muziek, afrobeat, jazz, funk en spitsvondige hiphop, in het Frans en het Portugees. Op het podium zorgt de bende voor een feestelijke organische sfeer.


21u30: DOBET GNAHORÉ (CI/FR)
A great African Voice

Dit voorjaar zette Dobet Gnahoré N9 villa in vuur en vlam tijdens Comm’Unité, het Afrikaanse verjaardagsfeest voor 35 jaar N9. De Ivoriaanse zangeres is dan ook de perfecte afsluiter van de eerste avond van deze feesteditie van Helden in het Park. Dobet Gnahoré trekt momenteel de wereld rond ter promotie van haar nieuwe plaat ‘Na Drê’. Haar muziek is beïnvloed door westerse pop, maar ook doorspekt met diverse Afrikaanse stijlen. Ze zingt in een bonte mengeling van talen en gaat daarbij heikele thema’s zoals de positie van de vrouw in Afrika niet uit de weg. Met haar krachtige stem, tomeloze energie, opwindende podiumprésence en aanstekelijke dansmoves blaast ze iedereen omver. En dat laatste zullen we geweten hebben, want Dobet sluit haar optredens traditioneel af met een waar dansspektakel. Wedden dat ook jij niet zult blijven stilstaan?

In samenwerking met ERA Vastgoed

20h: MOCAMBO (BR/BE)
When hiphop and afrobeat meet Brazil

The Belgian-Brazilian collective Mocambo opens this festive edition of Helden in het Park. The band guarantees a compelling cocktail of Brazilian music, afrobeat, jazz, funk and subtle hip-hop, in French and Portuguese. The group provides a festive organic vibe on stage.

21h30: DOBET GNAHORÉ (CI/FR)
A great African Voice

At the moment Dobet Gnahoré is travelling the world to promote her new album ‘Na Drê’. Her music is influenced by western pop, but also by several African styles. She sings in numerous languages and doesn’t avoid difficult issues such as the position of women in Africa. She impresses everyone with her powerful voice, boundless energy, exciting stage presence and catchy dance moves.

In samenwerking met ERA Vastgoed

Mocambo (BR/BE)

De Belgisch-Braziliaanse rapper Le Tagarel en de producer-saxofonist Tartaruga vormden Mocambo na een lange reis door Brazilië. Tijdens die reis kwamen ze in aanraking met verschillende plaatselijke culturen en muziekgenres. Bij thuiskomst doken de twee de repetitiestudio in met de Brussels-Cong…

Lees meer

Dobet Gnahoré (CI/FR)

Dobet Gnahoré trekt momenteel de wereld rond ter promotie van haar nieuwe plaat ‘Na Drê’. Haar muziek is beïnvloed door westerse pop, maar ook doorspekt met diverse Afrikaanse stijlen. Ze zingt in een bonte mengeling van talen en gaat daarbij heikele thema’s zoals de positie van de vrouw in Afri…

Lees meer

Gratis

donderdag 31.07.2014
deuren 19:00
start 20:00

Heldenpark
Oostveldstraat 91
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo