Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 09.02.2018
Uitschieter

Uitschieter

Dit concert kreeg het kwaliteitslabel UITSCHIETER, waarmee relatief onbekende pareltjes in de kijker gezet worden. UITSCHIETER helpt je een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd! Ontdek alle UITSCHIETERS op www.uitschieter.be

Uitschieter

Exclusief

Exclusief

Dit is het enige Belgische concert tijdens deze tour.

Dit is het enige concert van deze formatie op Belgische bodem.

Kaia Kater (CA) / Ameel Brecht (BE)

Canadian en Appalachian folk

Kaia Kater is met haar 23 lentes een van de jongste performers uit de Canadese rootsscene. Ze bezit een rijk, laag stemtimbre en kan vlot overweg met de banjo. In haar muziek vindt ze de gulden middenweg tussen Canadian en Appalachian folk.

Een terugkerend thema in de songs van Kaia is de harde realiteit waarmee mensen met een migratie-achtergrond in Noord-Amerika geconfronteerd worden. Kaia weet waarover ze spreekt, want haar ouders hebben Afro-Caribische roots. Kaia Kater bracht haar eerste plaat ‘Sorrow Bound’ uit in mei 2015. Exact een jaar later was opvolger ‘Nine Pin’ al klaar.

Opener van de avond is Ameel Brecht. Hij is een van de oprichters van het Brusselse Razen. Solo speelt hij op een steel resonator en steel mandoline, twee instrumenten die hij koos voor hun specifieke timbre en galm. Hij creëerde een heel eigen fingerpickingtechniek op de instrumenten. Het resultaat is muziek die het midden houdt tussen vroege ragtime à la Roy Smeck en de barok van componisten als Turlough O’Carolan en Girolamo Kapsberger. Debuutplaat ‘Polygraph Heartbeat’ verschijnt in januari bij het Gentse label Kraak.

Kaia Kater is one the youngest performers (23) in the Canadian roots scene. Her rich voice and banjo skills resonate to Canadian and Appalachian folk.

Support by Ameel Brecht, who plays steel resonator and steel mandoline. With his unique fingerpicking technique, he ends up somewhere between early ragtime and baroque.

Kaia Kater (CA)

The Appalachian Mountains, perhaps the most iconic strongholds of traditional music in North American history, form a direct line running from eastern Canada down through Alabama. They are the backbone of a body of ballads and tunes that define Americana and have heavily influenced Canadian root…

Lees meer

Ameel Brecht (BE)

Ameel Brecht is een van de oprichters van het Brusselse Razen, een ensemble dat zich de voorbije jaren internationaal in de kijker speelde via verschillende releases en fel gesmaakte live shows, die de groep onder andere van de legendarische Club Berghain in Berlijn tot het kerkje van Dranouter …

Lees meer

VVK: €10
ADK: €13
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

vrijdag 09.02.2018
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo