Wij gebruiken cookies. accepteer

za 16.05.2009

King Pleasure & The Biscuit Boys (UK)

support: Tipitina

Na twintig jaar op de planken, goed voor meer dan 2000 concerten, en 10 albums kennen de Engelse King Pleasure & The Biscuit Boys hun stiel als geen ander. Geïnspireerd door figuren als Louis Jordan en Eddie Cleanhead vonden de zes hun heil in de Kansas City jazz en blues uit de jaren '40, die ze naar hun eigen hand zetten. Ze doen het met 2 saxen, piano, staande bas, gitaar en drums en zitten, eens vertrokken, al gauw aan het kookpunt. Voeg er nog een fikse scheut humor aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een wild feest, waarop ook uitbundig (lindy hop) kan worden gedanst. Volgens Blues & Rhythm Magazine zijn ze "easily the best rhythm & blues band on the planet", maar dat is wellicht iets te enthousiast. Maar wie hen ooit aan het werk zag, weet dat ze beestig goed zijn. Daarover kunnen ze in de UK, US, Duitsland, Noorwegen, Finland, Nederland (o.a. Northsea Jazz), Zwitserland en Rusland meespreken. Nu komen ze voor drie concerten naar Luxemburg, Nederland en België, waarvan dit er één is.

Ze brengen hun Big Bear-labelgenoten Tipitina mee, een trio genoemd naar een song van Professor Longhair, dé leermeester van Fats Domino, Allen Toussaint en Dr. John. U snapt dat die hun inspiratie in New Orleans halen. De titel van hun debuut-cd I Wish I Was In New Orleans is hierover klaar en duidelijk genoeg. Ze warmen zo'n 50 minuten op, waarna de hel kan losbarsten.

King Pleasure & The Biscuit Boys (UK)

Na twintig jaar op de planken, goed voor meer dan 2000 concerten, en 10 albums kennen de Engelse King Pleasure & The Biscuit Boys hun stiel als geen ander. Geïnspireerd door figuren als Louis Jordan en Eddie Cleanhead vonden de zes hun heil in de Kansas City jazz en blues uit de jaren '40, die z…

Lees meer

VVK: €9

zaterdag 16.05.2009
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo