Wij gebruiken cookies. accepteer

za 15.12.2018

Omar Perry + Kosmo Sound

reggae vibes

+ JR Kenna + dj Bramma Shanti

Omar Perry, zoon van de legendarische Lee “Scratch”, bewandelt sinds 2007 het koord tussen oud en nieuw in de Reggae-wereld. Gevormd in de hoogdagen van de Black Ark, zullen heel wat oude knakkers de stem en het geluid van zijn vader, Jah Mason of Warrior King herkennen in de muziek van Omar. Sinds 2000 leeft hij in Europa en intensieve samenwerkingen met onder andere Guillaume “Stepper” Briard en Jonas “Koffi” Gouraud gaven hem een lichtere sound.

Voor zijn laatste worp, ‘New Dawn’ (2018), liet Omar Perry zich begeleiden door de Soulnation band. Moddervette bassen en een gigantische blazersectie zijn een constante doorheen ‘New Dawn’. Het is niet alleen een zomerse, maar ook een sociaal bewogen plaat. Perry laat zich inspireren door roots thema’s als eenheid, onderdrukking of geweld, maar gaat ook pakweg de opwarming van de aarde niet uit de weg. Uitschieter is ‘Checking for me’, een samenwerking met Cedric Myton van The Congos.

Tijdens dit concert wordt Omar Perry begeleid door Asham Band. Belgium's Finest no.1 Reggae backing band brengt ook de Nederlandse hiphop- en reggaeartiest JR Kenna mee.

Kosmo Sound verzorgt het voorprogramma. De dubformatie, samengesteld uit muzikanten van onder andere Compro Oro, Nordmann en Pura Vida, pompt een mengelmoes van beenbewegende bassen, rake ritmes en meanderende melodieën de zaal in. Net als het hoofdprogramma zoeken de muzikanten naar manieren om de Jamaïcaanse sound, met respect voor het origineel, voorbij zijn grenzen te duwen. Kosmo Sound geeft het klassieke dubgeluid dan ook een prettig gestoorde galactische touch.

De plaatjes tussendoor komen van dj Bramma Shanti.

foto Kosmo Sound © Jeroen Goddemaer
foto Omar Perry © Matthieu Borrego

Omar Perry (JM)

Omar Perry, was born in Kingston, Jamaica in 1968, and is the son of the legendary Lee “Scratch” Perry. He grew up attending famous artists of the Reggae world who have benefited from the genius of Lee Perry during recording in the studio of “Black Ark”: Max Romeo, Junior Murvin, Bob Marley and …

Lees meer

Kosmo Sound (BE)

Het Gentse Kosmo Sound laat zich inspireren door de typische dubsound, maar de muzikanten verloochenen daarbij hun achtergrond in jazz niet. Het instrumentale sextet mixt zware baslijnen en strakke drums met spacy melodieën tot een organische trip die elk publiek in de fik zet. Kosmo Sound v…

Lees meer

VVK: €14
ADK: €17
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

zaterdag 15.12.2018
20:00 deuren + dj Bramma Shanti
20:30 Kosmo Sound
21:45 Omar Perry

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo