Wij gebruiken cookies. accepteer

ma 21.05.2007

Thomas Dybdahl (NO)

Noorse pracht en praal

In amper vijf jaar werd de 27-jarige Noor Thomas Dybdahl een begrip in de muziekwereld. In eigen land is hij ondertussen ‘wereldberoemd’, elk van zijn platen haalde er de top 10 en zijn derde  belandde zelfs op nummer 1. Maar het gaat ook in het buitenland prima met hem (en zijn zeskoppige groep). Hij is aangekondigd voor het Roskilde festival, hij toerde al uitgebreid in de States en in Nederland verkocht hij Paradiso vlot uit. Dybdahl debuteerde in ’02 indrukwekkend met The Great October Sound. Ogenblikkelijk viel op dat de man over een prachtige falsetstem beschikt, waardoor hij nogal vaak wordt vergeleken met pa en zoon Buckley.
De twee daaropvolgende platen vormen samen met zijn debuut een trilogie en zijn stilistisch aan mekaar verwant. Maar met zijn recente vierde cd Science (’06) verlegde hij zijn eigen grenzen. Waar hij voordien nog gemakshalve als singer songwriter kon worden omschreven, is hij nu veeleer een geluidsmagiër die grossiert in prachtig rustige, vaak weemoedige, soms ambient-achtige muziek, met uitschieters tussendoor.

Eind mei komt dit gezelschap voor twee concerten naar België, één in de Brusselse Botanique en een ander in uw favoriete intieme stek. Waar Dybdahl’s muziek, die live durft af te wijken van zijn platen, perfect op zijn plaats zal zijn.

maandag 21.05.2007
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo