Wij gebruiken cookies. accepteer

Sound Track editie 2: schrijf nu in!

Sound Track is back on track! Het live- en kansenparcours van VI.BE, de clubs van het Clubcircuit, Ancienne Belgique en de Brusselse Jeugdhuizen gaat opnieuw in elke regio op zoek naar het talent van morgen.

Vanaf vandaag en nog tot 15 augustus kunnen ambitieuze artiesten hun tracks insturen via het VI.BE platform. 

<<SCHRIJF IN>>

Alle genres welkom
Net als twee jaar geleden, toen meer dan 1.000 artiesten hun kans waagden, zijn alle genres en stijlen welkom bij Sound Track. Van hiphop, ska en r&b over metal, indierock, wereldmuziek en folk tot ambient, elektronica, jazz en punk. Band, singer-songwriter of MC tot solo-act of liveproducer met ambitie: alles kan en alles mag. Zolang het maar live is! 

Ook dit jaar staan acht ambassadeurs paraat om vanuit hun expertise de clubjury’s te adviseren: ex-laureaat Meskerem Mees, Mickael Karkousse (Goose), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Stefanie Mannaerts (Brutus, Rumours), Tsar B, Eppo Janssen, Chuki Beats en Bert Cools (Merope, Hoera.) tekenen present. Op basis van het advies van de ambassadeurs, selecteren de clubs 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase van deze tweede Sound Track-editie.

Verloop
De wedstrijd gaat in oktober van start met 23 selectieavonden mét publiek. Van de 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase, bemachtigen er 46 een plek in de zes regionale finales. Daarbovenop krijgen ze artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie in aanloop van hun regionale finale. Uit elke regionale finale, die op 18 en 19 december gepland staan in Trix, AB, Wilde Westen, Vooruit, Het Depot en Muziekodroom, komen 3 laureaten uit de bus.

De in totaal 18 laureaten staat een intensieve ‘track’ te wachten: een jaar vol professionele coaching, een intensief bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, advies op maat, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure, showcases en shows in een circuit van muzikale jeugdhuizen én het buitenland, en ga zo maar door. Daarbovenop kunnen ze ook rekenen op heel wat media-aandacht. Nieuw dit jaar is de publieksprijs door Lotto.

Alle info vind je via sound-track.be.