Wij gebruiken cookies. accepteer

HIMSHE (BE)

Himshe stelt haar debuut-EP ‘Stay’ voor. Een productie van Koen Gisen die als erg veelbelovend onthaald wordt.

“Himshe stuurt een mysterieuze muzikale waas door je hoofd. De vocale inbreng van Selien Hoessen doet je hart smelten van innig geluk en boezemt tegelijk een zekere angst in voor het onbekende, zonder je pijn te doen. De luisteraar komt terecht in een filmische, sprookjesachtige wereld. De instrumentale omkadering is er één van topmuzikanten. De inbreng van Naomi ‘Reena Riot’ Sijmons (backings) en Jeroen Boone (gitaar), die meer dan hun steentje bijdragen aan de geslaagde composities blijkt een kers op een taart met mooie magische meerwaarde.” aldus Erik Vandamme (Musiczine).

“Stay is als een koortsdroom die heel diep in jezelf boort. Himshe maakt geen plaatjes, wel soundtracks met een sterk Hollywood-gevoel. Het is een wandeling doorheen Death Valley als de nacht is gevallen, met enkel een zaklamp. Het is: je laten prikken door cactussen en de stem van Selien Hoessen. Een engel met scherpe randjes.” (Luminous Dash)

Himshe brengt een verhaal van verbondenheid in een sterk gepolariseerde samenleving en dat vertaalt zich in de muziek. Tegengestelden schuren zowel thematisch als muzikaal langs elkaar en versmelten altijd tot een geheel. Eens rustig kabbelend en innemend breekbaar, dan weer gestuwd door dreigende bassen met een apocalyptische weerklank.

​foto HIMSHE © Wouter De Laender