Wij gebruiken cookies. accepteer

The Calicos (BE)

Wanneer The Calicos in april 2018 de hoofdvogel afschieten in Humo’s Rock Rally, smaakt hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar méér.

Er volgt een handvol fijne singles en de concertagenda voor dat jaar is goed gevuld, maar voor hun debuutplaat wil het jonge zestal uit Antwerpen niet overhaast te werk gaan.

Fast forward naar 2020, het jaar waarin de wereld de pauzeknop indrukt. The Calicos komen in de zomer weer boven water met de single ‘Nova’, een sierlijke en epische oorwurm die het onder andere tot #1 in de VOXlijst van Radio 1 schopt en de landing van de langverwachte plaat inzet.
In mei 2021 komt The Soft Landing uit bij Mayway Records. Met daarop 9 diverse songs die het spectrum tussen americana en indierock bestrijken en samen een homogene, warme plaat vormen. Grote namen als Wilco, Ryan Adams, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos beschikken ondanks hun nog jeugdige leeftijd al over het metier om uit die rijke invloeden een zeer eigen sound te puren.
De productie nam de band zelf in handen, geholpen door levende legende Firmin Michiels en andermaal loepzuiver afgewerkt door Tobie Speleman (blackwave., Geppetto & The Whales, …).

Na drie jaar zijn The Calicos klaar om een breed muziekminnend publiek aan te spreken en is de band uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

The Calicos:
Quinten Vermaelen (gitaar en zang)
Aäron Koch (gitaar, pedalsteel)
Sander Smeets (gitaar,  keys)
Maximilian Dobbertin (keys)
Guido Op de Beeck (bas)
Olivier Penu (drums)

foto The Calicos © Max Meyer