Wij gebruiken cookies. accepteer

Na zijn succesvolle debuutalbum ‘Big Enough’ en de daaropvolgende tournee dook Mooneye eind 2022 de studio in voor een opvolger, en daarvoor wilde frontman Michiel Libberecht terugkeren naar de essentie van de band: intimiteit vanuit een akoestische basis. Inspiratie haalde hij bij de American way of songwriting, met elementen uit de folk en country, en invloeden als Kevin Morby, de akoestische Beck en soundtracks van Ennio Morricone en Daniele Luppi.

Het resultaat is een verbluffend, gevarieerd en toch coherent album dat in februari 2024 verschijnt. Libberecht komt persoonlijker uit de hoek en toont zich in elke song een rasechte verhalenverteller. Bewijs daarvan is de eerste single ‘Lover To Stranger’.

De échte Mooneye-ervaring beleef je live, tijdens dit eerste concert van zijn album release tour door België, Nederland en Duitsland. Met nieuwe songs, hits als ‘Bright Lights’, ‘Fix The Heater’ en ‘Thinking About Leaving’, geliefde albumtracks en een band die na jaren perfect op elkaar is ingespeeld, is een muzikale topavond verzekerd.

ELIAS opent de avond solo. Je zag Elias Devoldere ongetwijfeld al eens aan het werk bij Nordmann, Robbing Millions, John Ghost, SUWI of Hypochristmutreefuzz. Hij is dan ook een van de meest vernuftige drummers van de Belgische muziekscene. Naast drummer is hij ook singer-songwriter en componist. En sinds de release van debuutalbum ‘Bloomed > Exploded’ op Unday vorig jaar mag je ook producer aan dat lijstje toevoegen. Het is een intiem coming-of-age album geworden vol mysterieuze sferen, heldere melodieën en ingetogen ritmische patronen.

foto MOONEYE © Valerie De Backer
foto ELIAS © Daria Miasoedova

Mooneye (BE)

Na het succesvolle debuutalbum Big Enough en de daaropvolgende tournee dook Mooneye eind 2022 de studio in voor een opvolger, en daarvoor wilde frontman Michiel Libberecht terugkeren naar de essentie van de band: intimiteit vanuit een akoestische basis. Inspiratie haalde hij bij de American way …

Lees meer

ELIAS (BE)

Elias Devoldere is more than just one of the most ingenious drummers on the Belgian scene, in recent years has also shown himself as a songwriter, composer and singer. With the release of his solo debut album, we can also add producer to that list. We got to know Elias as a drummer with Nordmann…

Lees meer

VVK: €20
ADK: €23
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 08.03.2024
20:00 deuren
20:30 Elias
21:30 Mooneye

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo