Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 11.02.2022
Uitschieter

Uitschieter

Dit concert kreeg het kwaliteitslabel UITSCHIETER, waarmee relatief onbekende pareltjes in de kijker gezet worden. UITSCHIETER helpt je een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd! Ontdek alle UITSCHIETERS op www.uitschieter.be

Uitschieter

i.s.m. CC Evergem

i.s.m. CC Evergem

Dit concert is een samenwerking met CC Evergem.

CC Evergem

BRUSSELS JAZZ ORCHESTRA with Zediam, Mo & Grazz

Two Places

NIEUWE DATUM

NIEUWE DATUM! Dit concert werd verplaatst wegens de coronacrisis. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers worden op de hoogte gehouden via mail.

Two Places neemt je mee op een verrassende tocht langs de orkestrale klank van Brussels Jazz Orchestra, de rhymes van Zediam, de soul van zangeres Monique Harcum en de mix-, scratch-, en samplekunsten van DJ Grazzhoppa. Dit project sloopt muzikale hokjes en creëert nieuwe plekken: Two Places, at once.

Brussels Jazz Orchestra kijkt de vernieuwende kracht van jazz uitdagend in de ogen en doet dat in goed gezelschap. “Two Places is een uniek project. Het glorieuze geluid van het orkest wordt gecombineerd met mijn stem, Zediams rhymes en DJ Grazzhoppa’s turntablism. Er is jazz én soul én funk. Het is een cocktail waarvan je niet zou verwachten dat hij zo goed smaakt.” – Monique Harcum.

Eind januari 2020 beleefde Two Places haar vuurdoop in de Kortrijkse Concertstudio. Een publiek van jonge hiphopfans, soullovers en doorwinterde jazzcats onthaalde het project met wiegende heupen en groovy applaus. Alle genres die in Two Places aan bod komen, vinden hun roots in de jazz. Zo gingen artiesten niet lang na het ontstaan van hiphop aan de slag met het samplen van jazzopnames, waardoor de sound van BJO ook voor fans van andere genres herkenbaar is.

Naast kleppers als raptalent Zediam, zangeres Monique Harcum en hiphopgod DJ Grazzhoppa, krijgt BJO het gezelschap van Erik Rademakers (Selah Sue) op elektrische basgitaar en David Thomaere (The Voice, Manou Gallo, Great Belgian Songbook) aan de toetsen. Two Places evolueert voortdurend van het typische idioom van BJO naar een andere sound, zonder dat die overgangen choqueren. Het is een unieke en veelzijdige rit langs nieuwe muzikale oorden.

Bezetting: Brussels Jazz Orchestra (muziek), Zediam (rapper, poëet), Monique Harcum (vocaliste), DJ Grazzhoppa (DJ, turntablist)

foto Two Places © Gregory Vlieghe

Brussels Jazz Orchestra (BE)

Two Places neemt je mee op een verrassende tocht langs de orkestrale klank van Brussels Jazz Orchestra, de rhymes van Zediam, de soul van zangeres Monique Harcum en de mix-, scratch-, en samplekunsten van DJ Grazzhoppa. Dit project sloopt muzikale hokjes en creëert nieuwe plekken: Two Places, at…

Lees meer

Basistarief: 23 euro

Tickets worden verkocht door CC Evergem.

vrijdag 11.02.2022
20:00 start

CC Evergem
Weststraat 31
9940 Sleidinge
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo