Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 16.03.2018

Douglas Firs (BE) / Lydia Cole (NZ)

Nieuwe plaat ‘Hinges of Luck’

‘Hinges of Luck’ is een nieuw hoofdstuk voor Douglas Firs. Frontman Gertjan Van Hellemont schreef de meeste songs van de nieuwe plaat in het najaar van 2016 in Montréal, Canada. De man was er helemaal alleen en zonder een echt plan naartoe getrokken.

Eenmaal terug op het Europese vasteland verzamelde hij zijn band om de nummers op te nemen: broer Sem op piano en wurlitzer, Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) op bas, en nieuwkomers Laurens Billiet op drums en Senne Guns op synths. Voor de mix kon hij Kevin Ratterman strikken, die eerder al werkte voor Ray Lamontagne en My Morning Jacket.

Het resultaat is opnieuw een mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock zoals we die kennen vanop voorgangers ‘Shimmer and Glow’ en ‘The Long Answer is No’, maar het geluid is door de dromerige synths een paar planeten opgeschoven.

Support door Lydia Cole, een Nieuw-Zeelandse singer-songwriter die tegenwoordig in Berlijn verblijft. Haar tweede album ‘The Lay of the Land’ is uit sinds februari 2017. Ze verzorgde in het verleden al voorprogramma’s van Ed Sheeran, José González en M. Ward.

Douglas Firs presents his third record 'Hinges of Luck'.

Douglas Firs (BE)

Douglas Firs - 'Hinges of Luck' September 2016. Gertjan vertrekt voor 2 maanden naar Montréal, Canada. Alleen. In België waren er te veel mensen en te weinig tijd om daaraan te ontsnappen. Te veel vragen en te weinig lucht om die te beantwoorden. Een reisplan heeft hij niet, alleen een gita…

Lees meer

Lydia Cole (NZ)

Lydia Cole is een Nieuw-Zeelandse singer-songwriter die tegenwoordig in Berlijn verblijft. Haar tweede album ‘The Lay of the Land’ is uit sinds februari 2017. Ze verzorgde in het verleden al voorprogramma’s van Ed Sheeran, José González en M. Ward.

Lees meer

VVK: €12
ADK: €15
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 16.03.2018
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo