Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 09.08.2024
gratis

gratis

Dit evenement is gratis.

HERBAKKERSFESTIVAL 2024 - DAG 1

met Daan en Soft Boy

Ben jij klaar om een formidabel weekend vol geweldige muziek te beleven? Het Herbakkersfestival in Eeklo is dé plek waar de beste bands en muzikanten samenkomen. Het feest begint vanaf vrijdagavond op de vertrouwde festivalsite aan de Blokhutten en gaat door tot en met zondag.

Verwacht je aan een weekend vol gratis optredens van gerenommeerde namen én opkomend talent uit de (Belgische) muziekscene. Mis dit spektakel niet en duik mee in het feestgedruis op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024!

DAAN
Daan is de absolute headliner op de eerste dag van Herbakkersfestival!

Samen met zijn band keert Daan terug naar zijn typisch electrorock geluid. Hij belooft ons te trakteren op een extatisch livefestijn. Zijn nieuwe album ‘The Ride’, dat eind 2022 verscheen, is dan ook op maat gemaakt van dansende festivals. Daan brengt bovendien zijn full band vol klassemuzikanten mee naar Eeklo. Isolde Lasoen (drums) en Jeroen Swinnen (synths) vieren dit jaar hun 20 jaar in de band, Geoffrey Burton (gitaar) en Jean Francois Assy (bass) zijn er uiteraard ook terug bij, net als trompetwonder Jo Hermans.

Naast de pompende upbeat songs van zijn nieuwe plaat zal Daan zijn set vullen met een pak classics, van ‘Swedish Designer Drugs’, ‘Victory’, ‘Housewife’, ‘Exes’, ‘Icon’ tot ‘The Player’. Dankzij deze nieuwe setlist zal je geen seconde kunnen stilstaan. Join the party! 

SOFT BOY
Soft Boy mag Herbakkersfestival officieel openen op vrijdag. Soft Boy ontstond als bedroompopproject van Xander Hamelton, maar is ondertussen een volwaardige band.

Begin 2023 maakte Soft Boy nog indruk tijdens We Are Open. Nadien schuimde het vijftal heel wat Vlaamse podia af. In maart van dit jaar verscheen debuutplaat ‘Always Hungry’. Met sous-chef Niels Hendrix, gekend van onder andere Fence en Shovels, heeft Soft Boy in de testkeuken van Fons Records een heerlijk tiengangenmenu aan powerpopsongs samengesteld. Fijnproevers ontwaren in de plaat misschien een snufje Beach Boys en wat noten Velvet Underground, naast meer hedendaagse invloeden. Gebalanceerde harmonieën bezingen hoe de liefde kan verzoeten en verzuren, speelse off-beat grooves dansen van de oren naar de benen en her en der ontploft er een smaakbom recht in je gezicht.

foto DAAN © Jimmy Kets

www.herbakkersfestival.be

DAAN (BE)

Daan & co keren terug naar hun typisch electrorock geluid voor ‘n totaal live feest. Het nieuwe album “The Ride” is dan ook op maat gemaakt van zweterige clubs en dansende festivals. Opnieuw met 6 op het podium; Daan’s full band vol klassemuzikanten; Isolde Lasoen (drums) en Jeroen Swinnen (synt…

Lees meer

Soft Boy (BE)

Soft Boy is ontstaan uit het bedroompopproject van Xander Hamelton, maar is met behulp van een kleurrijke vriendenbende de slaapkamer definitief ontgroeid. In het begin van 2023 maakten ze nog indruk op We Are Open, waarna ze de rest van het jaar de Vlaamse podia afschuimden om hun liveshow op s…

Lees meer

GRATIS

vrijdag 09.08.2024
20:30 SOFT BOY
21:30 DAAN
23:50 DJ TBA

Festivalsite Blokhutten
Sportlaan 25
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo